Antena Meniu Search
x

Galerie foto Turist ghinionist, în stare gravă la spital, după ce un peşte zargan l-a înţepat în gât, în timp ce înota, în Thailanda

Un turist ghinionist a ajuns în stare gravă la spital, după ce un peşte zargan, cu o lungime de 30 de cm, l-a înţepat în gât, în timp ce înota. Omul se afla în vacanţă, în Thailanda.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.04.2022, 16:17

Imaginile greu de privit îl surprind pe bărbat întins pe un pat de spital, cu peşte cu vârf ascuţit înfipt în gât. Incidentul ar fi avut loc în timp ce Noppadol Sringam se afla cu prietenii pe plaja Ao Tan Khu dn regiunea Trat, sud-estul Thailandei, joi, în jurul orei 13:00, relatează The Sun. Plaja este renumită pentru nisipurile albe şi recifele de corali cuprinse între Golful Thailandei şi Cambodgia.

Înţepat de peşte în timp ce înota

La un momentdat, bărbatul a plecat să înoate. Nu a trecut mult timp până când mai multe persoane l-au auzit ţipând după ajutor din apă. Unul dintre martori a sărit în apă şi a reuşit să îl târască până la mal. I s-a acordat primul ajutor apoi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Trat.

Peștii ac (zargan) se găsesc în mod obișnuit în mările de coastă puțin adânci și pot face sărituri scurte din apă (asemenea delfinilor), a declarat primarul Suchart Jitmungmanotham. Cu toate acestea, Sringam nu se aştepta să cadă chiar el victimă, mai ales că era prima oară când venise pe plaja Ao Tan Khu, o staţiune de altfel populară printre turişti.

Pe acelaşi subiect

Primarul i-a îndemnat atât pe localnici, cât şi pe turişti, să aibă o prudenţă maximă atunci când înoată în zonă şi a menţionat că va fi suplimentat numărul de ofiţeri pentru a spori siguranţa. Guvernatorul, Chamnawit Terat, a declarat de asemenea că a luat legătura cu oficialii locali pentru a primi mai multe detalii în legătură cu incidentul.

Mai mulţi oameni au murit în condiţii similare

Deşi atacurile peştilor zargan sunt rare, se ştie că pot fi destul de periculoşi din cauza botului lung şi ascuţit. Trei persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost înţepaţi în timp ce înotau. În 1977, un băiat de 10 ani din Hawaii a murit când un pește zargan i-a străpuns ochiul în timp ce pescuia cu tatăl său. Un băiat vietnamez de 16 ani a fost ucis în circumstanțe similare în 2007.

În decembrie 2018, un cadet al marinei thailandeze a fost înțepat în gât de un pește ac în timpul unui exercițiu de antrenament, tot în regiunea Trat din Thailanda.

Kriangsak Pengpanich, în vârstă de 22 de ani, a murit ulterior din cauza rănilor sale, după ce se crede că lanterna sa subacvatică l-a speriat pe peștele de aproape 1 metru lungime, ceea ce l-a făcut să înoate direct spre el, atingând viteza de până la 40mph, înainte de a-l înjunghia pe tânărul soldat. Peştele şi trupul lui Kriangsak au fost găsiţi la câteva momente, plutind la suprafaţa apei. Cadavrul lui Kriangsak a fost dus la mal, unde paramedicii au efectuat manevrele de resuscitare, dar el a fost declarat mort la spitalul Laem Ngop din apropiere.

Într-un incident similar din 2020, un tânăr pescar a avut norocul să supraviețuiască după ce un pește a sărit din apă și l-a înţepat în gât, în timp ce pescuia în sudul Indoneziei. Muhammad Idul, în vârstă de 16 ani, pescuia împreună cu mama și tatăl său în apropierea casei sale din Sulawesi, când creatura marină i-a sărit în gât, străpungându-i spatele craniului. În mod miraculos, a reușit să ajungă acasă, cu peștele încă încorporat în el, înainte de a fi dus de urgență la spital pentru a-l scoate.

Presa locală a raportat că peștele zargan a împins spre Muhammad cu atâta viteză încât l-a doborât de pe barca lui. Personalul unui spital din apropiere, din orașul Baubau, n a vrut să scoată peștele, deoarece operația ar fi avut nevoie de echipamente specializate. Adolescentul a fost, așadar, transferat la un alt spital din orașul Makassar, unde medicii au operat timp de peste o oră pentru a-i salva viața.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Turist ghinionist, în stare gravă la spital, după ce un peşte zargan l-a înţepat în gât, în timp ce înota, în Thailanda