Antena Meniu Search
x

Nouă membri ai unei familii, uciși în atacul cu dronă al armatei americane, în Afganistan. Printre victime sunt 6 copii

Nouă membri ai unei familii afgane, între care și șase copii, au fost uciși în atacul cu dronă al armatei SUA asupra unui vehicul în care se aflau sinucigași ISIS-K ce se îndreptau spre aeroportul din Kabul.

de Redactia Observator

la 30.08.2021, 10:20

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

 Oficialii americani au anunțat, pe 29 august, că au efectuat un atac aerian asupra unui vehicul în care se aflau sinucigași ISIS-K ce se îndreptau spre aeroportul din Kabul. Un oficial militar a declarat că atacul de duminică a provocat „explozii secundare semnificative”, indicând prezența unei cantități substanțiale de material exploziv în vehicul, scrie CNN.

În urma incidentului ar fi fost ucise și nouă persoane, cea mai tânără victimă având doar 2 ani. “Erau o familie obișnuită. Noi nu suntem teroriști ISIS sau Daesh, iar aici era locuința familiei”, a declarat o rudă a victimelor. 

“Toți vecinii au încercat să ajute, au adus apă pentru a stinge incendiul și am văzut cinci sau șase cadavre”, a declarat un martor al tragediei. “Tatăl, un băiat și doi copii mici. Erau morți. Erau în bucăți. Mai erau două persoane rănite”.

Armata SUA a recunoscut mai târziu că există informații despre victime civile în urma atacului aerian. "Știm că au existat explozii ulterioare după distrugerea vehiculului, indicând o cantitate mare de material exploziv în interior care ar fi putut provoca victime multiple. Nu este clar ce s-ar fi putut întâmpla și cercetăm în continuare", a declarat Bill Urban, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al SUA. “Suntem profund îndurerați de orice pierderi de vieți inocente”, a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Nouă membri ai unei familii, uciși în atacul cu dronă al armatei americane, în Afganistan. Printre victime sunt 6 copii