Antena Meniu Search
x

Nouă oameni au murit, alţi 20 au fost răniţi, după ce spectatorii s-au călcat în picioare la un festival din Guatemala: "Încercau disperaţi să iasă, era o avalanşă de oameni"

Cel puțin nouă persoane au murit, dintre care doi copii, și 20 de persoane au fost rănite după ce s-au călcat în picioare la un festival de muzică din Guatemala.

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 16:12

Mii de spectatori au participat la Târgul de Independență din America Centrală, cunoscut sub numele de Xelafer, care a fost suspendat în ultimii doi ani din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit The Sun.

Participanții la festival au descris scene de groază ale unei „avalanșe de oameni”, cu temerea că numărul morților va crește. Din cei nouă morți confirmați până acum, doi erau copii, potrivit știrilor din Guatemala. Festivalul din orașul Quetzaltenango din Guatemala prezintă sute de activități și parade pentru a comemora declarația de independență a Guatemalei. Rudele au venit să identifice morții la concert. 

Imaginile înfiorătoare îi arată pe participanții la festival îngroziți, țipând, în timp ce se agitau din ce în ce mai tare. Un martor prins în scenele tragice a spus că îmbrâncirea oamenilor a început când o trupă numită Bohemia Suburbana și-a terminat setul și toți oamenii au încercat să plece.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Securitatea angajată de organizatori ținea ieșirile închise, lucru pe care cei care veneau din spate nu îl știau. Crezând că ușile sunt deschise, au tot împins, rănindu-i pe ceilalți. Erau mulți copii, unele doamne aveau chiar copii foarte micuți, am încercat să-i protejăm, dar oamenii au înecut să se agite din cauza alcoolului pe care l-au consumat. Majoritatea oamenilor au reușit să se îndepărteze, însă, din cauza agitației foarte mari, au dat jos balustradele care acopereau ieșirile și acolo au trecut pur și simplu peste oameni. Au fost văzute mai multe cadavre întinse pe jos, o doamnă era prinsă între balustrade. Concertul încă a continuat, dar toți oamenii zăceau deja întinși pe jos la ieșire. Erau disperați și încercau să-și trezească membrii familiei sau prietenii”, a fost declarația tulburătoare ale martorului

Festivalul, cu parade, concerte și concursuri de frumusețe, trebuia să dureze trei zile. Evenimentele din Quetzaltenango fac parte dintr-o serie de sărbători organizate în America Centrală pentru a marca independența regiunii față de Spania. Anul acesta se împlinesc 201 de ani de la independență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Nouă oameni au murit, alţi 20 au fost răniţi, după ce spectatorii s-au călcat în picioare la un festival din Guatemala: "Încercau disperaţi să iasă, era o avalanşă de oameni"