Antena Meniu Search
x

Video "Nu am timp pentru nimic și sunt atât de stresată". O tânără s-a plâns pe TikTok de programul de la 9 la 17 de la primul loc de muncă

Programul de muncă de 8 ore pe zi și cinci zile pe săptămână, la care se adaugă naveta sau timpul petrecut în trafic, poate fi o provocare și pentru cei care au deja o experiență solidă la job, nu doar pentru tinerii care abia au terminat liceul sau facultatea. Recent, o tânără britanică a vorbit despre situația ei și le-a împărtășit urmăritorilor ei faptul că odată cu primul ei serviciu nu mai are timp să facă nimic altceva, conform The Independent.

de Adrian Popovici

la 25.10.2023, 19:31

"Nu am timp pentru nimic și sunt atât de stresată" - Captură video TikTok

Brielle și-a început videoclipul cu lacrimi în ochi, în timp ce ea a explicat că tocmai a început primul loc de muncă de la 9 și 17, asta după ce recent a absolvit facultatea. Deoarece trebuie să fie prezentă fizic la slujbă, asta înseamnă că trebuie să facă naveta. Ea a crezut că urmăritorii ei în vor recomanda să se mute mai aproape de sediul firmei la care lucrează, dar aceștia i-au atras atenția că costurile vieții ar putea fi prea mari în acest caz.

În mod obișnuit, ea trebuie să plece de acasă la timp pentru a prinde a face naveta cu un tren care pleacă la 7:30. După cum explică Brielle, în cel mai fericit caz, ea ajunge acasă după o zi de muncă în jurul orei 18:15.

"Nu am timp să fac nimic", explică ea. "Vreau să fac un duș, să mănânc și să mă culc. Nici nu am timp și nici energie să-mi gătesc cina. Nu am energie nici pentru a face exerciții fizice."

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Tânăra a ținut să sublinieze că viața ei nu a fost dată peste cap de locul ei de muncă, ci de faptul că pe lângă programul de opt ore ea trebuie să mai facă și naveta. Din această cauză, explică Brielle, în realitate, ziua ei de muncă nu se termină la ora 17, ci abia atunci când ajunge acasă, ceea ce poate fi și la mai bine de o oră după ce a plecat de la birou.

Ce i-au transmis urmăritorii tinerei?

În videoclip, Brielle s-a întrebat cum alți oameni care lucrează între 9 și 17 reușesc să-și facă timp pentru viața personală, având în vedere că ea nici măcar nu are timp să-și pregătească cina când ajunge acasă. "Nu am timp pentru nimic și sunt atât de stresată", a adăugat ea.

De când a postat videoclipul pe 19 octombrie, a fost vizionat de mai multe milioane de ori. Mulți dintre cei care au comentat au fost de acord cu faptul că programu 9-17 și navetă poate fi extrem de solicitant. "Săptămâna de lucru de 40 de ore este depășită, iar sentimentele tale sunt total valabile", i-a transmis un urmăritor.

Un alt comentator a fost de acord, scriind: "Săptămâna de lucru de 40 de ore a fost gândită plecând de la ideea că cineva va avea avea grijă de sarcinile domestice. Acum avem nevoie de două venituri pentru o gospodărie, așa că nu mai este posibil așa ceva. Nu mai avem timp de nimic!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » "Nu am timp pentru nimic și sunt atât de stresată". O tânără s-a plâns pe TikTok de programul de la 9 la 17 de la primul loc de muncă