Antena Meniu Search
x

"Nu poate stabili cauza morții. E imposibil". Doi părinți din UK trăiesc în agonie continuă, pentru că medicii nu știu de ce fetița lor de 2 ani a murit

Disperați și fără răspunsuri. Doi părinți din UK trăiesc cel mai negru coșmar al vieții lor, după ce fetița lor a murit subit pe patul de spital. Medicul care trebuia să stabilească motivul decesului și-a cerut doar scuze față de părinți, fără să le ofere un răspuns pentru care fetița lor a murit.

de Redactia Observator

la 23.08.2023, 09:00

Doi părinți din UK trăiesc în agonie continuă, pentru că medicii nu știu de ce fetița lor de 2 ani a murit
Doi părinți din UK trăiesc în agonie continuă, pentru că medicii nu știu de ce fetița lor de 2 ani a murit - Arhiva familiei / BirminghamLive

Isla-Mae Oates, din Solihull, avea doar doi ani când a murit la Spitalul de Copii din Birmingham pe 17 decembrie 2022, în cirscumstanțe necunoscute nici până astăzi. Încă de atunci, părinții trăiesc în agonie continuă, asta pentru că medicii nu au reușit să le spună ce a dus la moartea micuței. Tot ce a făcut medicul legist a fost să-și ceară scuze și să confirme că medicii nu au putut stabili cauza morții ei, potrivit Mirror.

Copila, despre care toată lumea știa că este sănătoasă, era luată în plasament și locuia cu o familie într-o fermă din West Midlands. Micuța a murit la nici 24 de ore după ce a început să se simtă rău în miezul nopții. Declarațiile scrise ale medicilor sugerau că, cel mai probabil, fata a murit din cauza unei probleme medicale, posibil o „infecție rapidă agresivă”, dar nimeni nu a putut spune exact cum a murit. 

Trăiesc într-un coșmar pentru că nu știu ce s-a întâmplat cu fetița lor

Medicul legist Ian Dreelan le-a spus rudelor că este „neobișnuit” ca el să nu poată înregistra cauza exactă a morții. Membrii familiei biologice ai Isla-Mae au fost prezenți, inclusiv mama ei, tatăl, bunica și două mătuși. Mama lui Isla-Mae, Louise, și-a descris fiica drept o „forță a naturii cu un râs contagios și un zâmbet care ar lumina o cameră”. Ea a spus că fetiței îi plăcea să danseze și să se joace cu cei doi frați ai săi.

Pe acelaşi subiect

Era atât de emoționată să te vadă, chiar dacă te-ar fi văzut cu doar două minute înainte. Va fi iubită pentru totdeauna și nu va fi uitată niciodată”, a declarat mama devastată a copilei. 

Dr. Roger Malcolmson, care a efectuat autopsia lui Isla-Mae, a spus că nu a putut spune dacă moartea a fost naturală sau nenaturală. El a înregistrat cauza medicală a morții ca nedeterminată, dar a spus că factorii secundari au fost o leziune ușoară a capului, sângerare gastrointestinală și coagularea intravasculară diseminată.

Este foarte neobișnuit, într-o anchetă în care a existat o autopsie completă, să fie imposibil să se stabilească cauza morții. Se întâmplă în două până la cinci la sută din cazuri. În ciuda tuturor testelor la care a fost supusă Isla-Mae, pur și simplu nu poate stabili care este cauza morții. Scopul fiecărei anchete... este să încerci să răspunzi la cât mai multe întrebări posibil. Din păcate, în ciuda celor mai bune eforturi ale unui număr mare de medici și oameni de știință, pur și simplu sa dovedit a fi imposibil”, a declarat medicul legist. 

Ei nu au niciun răspuns. Un copil sănătos de doi ani nu moare pur și simplu”, a declarat o rudă a micuței. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » "Nu poate stabili cauza morții. E imposibil". Doi părinți din UK trăiesc în agonie continuă, pentru că medicii nu știu de ce fetița lor de 2 ani a murit