Antena Meniu Search
x

O adolescentă a fost diagnosticată, după luni de chinuri, cu 2 boli cumplite. Cei mai mulți pacienți se sinucid din cauza durerilor insuportabile

O adolescentă din orașul britanic Royton a fost diagnosticată cu două boli rare, Tulburare Neurologică Funcțională (FND) și Sindromul Durerii Regionale Complexe (CRPS), în urma cărora a rămas cu piciorul stâng paralizat, scrie The Oldham Times

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 13:43

O adolescentă a fost diagnosticată, după luni de chinuri, cu 2 boli cumplite
O adolescentă a fost diagnosticată, după luni de chinuri, cu 2 boli cumplite - The Oldham Times

Maddison Haining s-a trezit, în martie 2021, cu o durere cumplită la piciorul drept, care a progresat rapid. După ce a petrecut o săptămână în spitalul local, adolescenta a fost transferată la o unitate medicală pediatrică din Manchester, unde a rămas internată aproape două luni. Aici medicii au diagnosticat-o cu Sindromul Durerii Regionale Complexe, o boală cronică rară. Din cauza acestui diagnostic, cei mai mulți pacienți se sinucid pentru a scăpa de durerile cumplite. 

Când a auzit prima data diagnosticul fiicei sale, Michele Haining a mărturist că a fost terifiată. “Nu puteam înțelege cum atingerea și a unei pături îi poate provoca dureri cumplite. Primele luni au fost oribile, suferea atât de mult, țipa noaptea, implorându-ne să o ajutăm”. 

În ianuarie 2022, Maddy a mai primit un diagnostic crunt. Adolescenta suferă şi de Tulburare Neurologică Funcțională (FND), în urma căreia a rămas cu un picior paralizat.  

„Piciorul paralizat este cel care o durea cel mai tare. A fost înfricoşător, dar în acelaşi timp a scăpat de dureri”, explică mama sa.

Cele două boli îi afectează fiecare aspect al vieții, de la modul cum ţine lucrurile în mână până la mersul la școală. „Un copil nu ar trebui să treacă niciodată prin asta, dar din păcate, asta este realitatea mea și a multor alți copii – poate suna dur, dar este adevărul crut”, spune adolescenta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Mapamond » O adolescentă a fost diagnosticată, după luni de chinuri, cu 2 boli cumplite. Cei mai mulți pacienți se sinucid din cauza durerilor insuportabile