Antena Meniu Search
x

O bătaie între doi elevi din UK s-a transformat într-o tragedie. Un băiat de 15 ani, înjunghiat mortal de rivalul său

Zane Smart, un băiat de 15 ani a fost înjunghiat în piept de un alt tânăr. Cei doi aveau de gând să se bată, având deja o "luptă" stabilită înainte. În timpul scandalului, unul dintre ei a scos cuțitul și l-a atacat pe celălalt. Ambii băieți aveau un cuțit la ei.

de Cristina Cruceru

la 08.02.2023, 12:32

O bătaie între doi elevi din UK s-a transformat într-o tragedie
O bătaie între doi elevi din UK s-a transformat într-o tragedie - Profimedia

Zane Smart a fost înjunghiat de un tânăr de 16 ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit de către autoritățile din UK. Băiatul de 15 ani, din Wolverhampton, West Midlands, a fost ucis în luna mai a anului trecut de un adolescent, acum în vârstă de 17 ani. Criminalul era furios pe băiatul pe care l-a ucis, așa că l-a provocat la bătaie. În timpul disputei, agresorul a scos cuțitul și l-a înjunghiat în piept. Zane a murit din cauza rănii grave pe care a suferit-o.

Criminalul își neagă fapta

Atacatorul neagă crima, dar și faptul că a avut un cuțit la el cu care l-a înjunghiat pe Zane. Se pare că ambii băieți aveau un cuțit la ei, însă băiatul de 17 ani a fost mai rapid și l-a înjunghiat în piept pe Zane. Băiatul de 15 ani i-a provocat răni minore criminalului său.

Procurorul a declarat în fața instanței: Pe 27 mai 2022, doi adolescenți au aranjat să se întâlnească singuri pentru a se putea bate. Fiecare adolescent s-a înarmat cu un cuțit înainte de a se întâlni pentru a se lupta. Când s-au întâlnit, au folosit cuțitele pe care le aveau fiecare pentru a-l ataca pe celălalt. Unul dintre adolescenți era Zane Smart. El i-a provocat răni minore celuilalt adolescent, care a folosit cuțitul pe care îl avea pentru a-l înjunghia pe Zane Smart în piept.

Pe acelaşi subiect

Cei doi băieți aveau de gând să se bată

Între Zane și băiatul acuzat de crimă a existat "o oarecare tensiune", a declarat instanța. Cei doi s-au întâlnit la un magazin, în zona de lângă canalul Shropshire Union. Camerele de supraveghere au surprins momentul când cei doi s-au întâlnit.

"Planul era ca acuzatul și Zane să se bată. Cei doi se îndreptau spre canal. Imaginile de pe camerele de supraveghere sugerează că fiecare dintre ei a luat un traseu ușor diferit spre zona canalului. Bătaia în sine nu a fost surprinsă de camerele video și, prin urmare, ne întoarcem la dovezile martorilor pentru a ne ajuta", au declarat autoritățile britanice.

Un martor a spus în fața instanței că l-a văzut pe Zane, după ce a fost înjunghiat, în timp ce alerga pe un pod de canal spre bicicleta sa. Magistrații au fost informați cu privire la faptul că tânărul care este judecat a suferit răni superficiale la brațul stâng, la frunte și la încheietura mâinii stângi, dar și hainele rupte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » O bătaie între doi elevi din UK s-a transformat într-o tragedie. Un băiat de 15 ani, înjunghiat mortal de rivalul său