Antena Meniu Search
x

O bunică din Filipine a fost arsă de vie de propria familie, într-un ritual barbar, crezând că o curăță de păcate: „A fost o păcătoasă”

O bunica din Filipine a fost arsă de vie de propria ei familie, care a susținut că o va scăpa pe femeie de păcatele ei, după ce ea ar fi refuzat să se alăture grupului lor religios.

de Redactia Observator

la 05.09.2022, 15:57

Teofila Camungay Cabusas a murit la spital din cauza arsurilor grave pe care le-a suferit
O bunică din Filipine a fost arsă de vie de propria familie, într-un ritual barbar, crezând că o curăță de păcate - Profimedia

Teofila Camungay Cabusas, în vârstă de 84 de ani, din orașul Balingasag din provincia Misamis Oriental, Filipine, a fost aruncată într-un foc de tabără de cele 11 rude ale sale. Ei au susținut că scopul acestui lucru a fost de a curăța femeia de păcatele ei, după ce Teofila ar fi refuzat să se alăture grupului lor religios nou format, relatează Mirror.

Suspectul, lider al cultului și nepotul Teofilei, Cresanto Ercilla, în vârstă de 22 de ani, ar fi bătut-o și el pentru că „a fost o păcătoasă”. Țipetele ei au fost auzite de vecini, care au fost îngroziți și au pus capăt presupusului asasinat. Ei au dus-o de urgență la spital cu arsuri grave, de gradul 3,  pe întreaga suprafață a corpului dar aceasta a cedat și a fost declarată moartă cinci ore mai târziu.

Patru dintre suspecți sunt încă în libertate

Acum, autoritățile au confirmat că șapte dintre persoanele care au fost implicate în crima odioasă au fost arestate. Cu toate acestea, alți patru suspecți din Barangay Baliwagan sunt încă în libertate. Alături de acest incident, au existat conflicte de credință între cei din familie, care au dus la presupusa crimă.

Suspecții au spus că au comis crima deoarece bunica a refuzat să-l recunoască pe Cresanto ca lider al noului grup religios numit Mesagerul lui Dumnezeu”, a declarat o autoritate.

În prezent, cei din familia care au fost arestați sunt reținuți la Postul Municipal de Poliție Balingasag, Cresanto fiind plasați în celule separate după ce ar fi devenit violenți cu alți deținuți. Directorul poliției din Misamis Oriental, colonelul Gonzalo Villamor Jr., a spus că fanaticii se confruntă cu acuzarea de parricid (uciderea unui părinte sau a unei alte rude apropiate), în timp ce poliția continuă să vâneze criminalii rămași în libertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » O bunică din Filipine a fost arsă de vie de propria familie, într-un ritual barbar, crezând că o curăță de păcate: „A fost o păcătoasă”