Antena Meniu Search
x

O familie cu un bebeluş, găsită de voluntari dormind în maşină, în Anglia, după ce n-au mai avut bani să plătească facturile

Un cuplu cu un copil mic a fost forțat să doarmă în mașină, cu doar câteva dintre bunurile lor, după ce criza costurior din ce în ce mai mari pentru un trai decent a afectat mai multe familii.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 12:28

Familia, a fost găsită dormind într-o Kia în Leeds vineri seara, 30 octombrie și folosea niște haine pentru a se încălzi
Primele efecte ale crizei încep să se vadă în Marea Britanie: o familie care avea şi un copilaş, descoperită dormind într-o maşină - Shutterstock

Familia, a fost găsită de către o echipă de sprijin pentru familiile vulnerabile din Leeds dormind într-o Kia, în Leeds, vineri seara, 30 octombrie și folosea niște haine pentru a se încălzi. Aceștia aveau doar niște pungi care conțineau haine și alte câteva obiecte, a spus o echipă care sprijină cetățenii vulnerabili, relatează Mirror.

Echipa se teme că mai multe familii din Marea Britanie vor ajunge fără adăpost din cauza costului în creștere

Echipa de voluntari se teme că din ce în ce mai multe familii din Marea Britanie vor ajunge fără adăpost din cauza costului în creștere al facturilor, alimentelor și creditelor ipotecare. Voluntarii au declarat că au primit un raport despre doi adulți care dorm în mașină, în oraș. Cu toate acestea, când au ajuns să evalueze situația, și-au dat seama că era și un copil mic cu ei. Familia avea „doar câteva saci de îmbrăcăminte și nu mult mai mult”, a spus grupul de sprijin.

 „Încă o dată ne confruntăm cu o situație care nu este normală. Lucrul ăsta devine din ce în ce mai comun”, a declarat asociația.

Unitatea de asistență a găsit un hotel pentru familie în weekend și acum caută opțiuni pentru a îi ajuta pe termen lung, cum ar fi plata unei rate, pentru a îi aduce ce aceștia într-o casă, înainte ca vremea de afară să devină și mai rece. După ce echipa a împărtășit un apel pe rețelele de socializare, o serie de persoane au oferit familiei o cameră liberă.

 „Trăim vremuri atât de triste. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple în zilele noastre” a scris o persoană. O pagină GoFundMe a fost creată pentru a strânge bani pentru familie. Dacă nu țin pasul cu creșterea prețurilor, unele dintre cele mai sărace gospodării se confruntă cu o reducere în termeni reali a veniturilor lor. Aceasta vine în momentul în care guvernul a renunțat dramatic la planurile de a elimina rata de 45% la câștigurile de peste 150.000 de lire sterline în urma unor critici pe scară largă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O familie cu un bebeluş, găsită de voluntari dormind în maşină, în Anglia, după ce n-au mai avut bani să plătească facturile