Antena Meniu Search
x

O femeie de 45 de ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce a luat Ibuprofen pentru răceală. A rămas internată timp de șapte zile din cauza reacției alergice

Și-a văzut moartea cu ochii, după ce a suferit o reacție alergică cumplită la ibuprofen, pe care îl luase pentru răceală. Femeia de 45 de ani s-a trezit cu ochii umflați și solzi de șarpe pe față. În plus, pe buze i-a apărut o crustă galbenă ciudată.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 15:25

O femeie de 45 de ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce a luat Ibuprofen pentru răceală. A rămas internată timp de șapte zile din cauza reacției alergice - Shutterstock

Pacienta luase analgezicul, fără prescripție medicală, cu câteva ore mai devreme. A fost dusă de urgență la un spital din Irak și a fost diagnosticată cu o reacție adversă severă, extrem de rară, la ibuprofen, numită sindromul Stevens-Johnson, scrie Daily Mail.

Și-a văzut moartea cu ochii

Acest lucru se întâmplă atunci când sistemul imunitar reacționează în exces la un declanșator, cum ar fi un medicament, provocând niveluri ridicate de inflamație și ajungând să atace propriile celule ale corpului, inclusiv cele din piele - provocând vezicule și umflături.

Pacienta a fost trimisă la terapie intensivă unde i s-au administrat lichide și antibiotice. Medicii au ținut-o în secție timp de șapte zile până când umflarea a început să scadă și nu au mai apărut noi erupții. Până atunci, femeia spune că nu a mai suferit niciodată reacție adversă la Ibuprofen.

Le-a spus medicilor că a luat două comprimate de 400 mg de ibuprofen înainte de reacție. Testele pe organele ei interne, cum ar fi plămânii și inima, au arătat că toate funcționează normal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » O femeie de 45 de ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce a luat Ibuprofen pentru răceală. A rămas internată timp de șapte zile din cauza reacției alergice