Antena Meniu Search
x

O femeie de 61 de ani, unul dintre paramedicii care au intervenit în timpul atentatelor din 11 septembrie, omorâtă brutal în New York: "Am pierdut un erou"

Un paramedic care a lucrat în ziua în care au avurt loc atacurile teroriste din 11 septembrie asupra World Trade Center din 2001, a fost înjunghiată mortal în pauza sa de prânz, într-un atac brutal.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 22:16

Locotenentul Alison Russo-Elling a fost omorâtă în timp ce era de serviciu, lângă casa ei din New York City. Din păcate, ea a murit din cauza rănilor grave, iar ulteior s-a descoperit că femeia a fost înjunghiată de peste 20 de ori, relatează Mirror.

La acel moment, în serviciul echipei de răspuns medical (EMS) a Departamentului de Pompieri din New York City (FDNY), a fost transportată de urgență la spital, dar în cele din urmă a murit din cauza rănilor grave. Surse din poliție au spus că ucigașul a spus „la naiba”, în timp ce a înjunghiat-o în mod repetat.

Un suspect a fost arestat

 „Am pierdut unul dintre eroii noștri, ea a oferit un serviciu orașului timp de peste 24 de ani, atacatorul ei a fost prins și va fi tras la răspundere pentru acțiunile sale”, a declarat primarul orașului, Eric Adams. Femeia, care a murit la vârsta de 61 de ani, a servit în FDNY timp de 25 de ani și a fost promovat la paramedic în 2002. Ea a obținut funcția de locotenent în 2016.

Pe acelaşi subiect

Membrii EMS servesc doar pentru a ajuta și a salva viețile altor oameni. A fi atacat și ucis în timp ce tu salvezi vieți este sfâșietor, cât și revoltător pentru departamentul nostru, în moduri pe care nu le pot descrie. Ea a slujit acest oraș timp de 25 de ani. A fost apreciată de mai multe ori pentru curajul și munca ei de salvare a vieții și a fost absolut iubită la această slujbă”, a adăugat comisarul FDNY.

Un bărbat arestat, identificat drept Peter Zisopoulos, în vârstă de 34 de ani, s-a baricadat într-un apartament înainte ca poliția să poată să-l convingă să iasă. El a fost acuzat de omor și deținere penală de armă. „În acest moment al anchetei, nu pare să fi existat niciun contact anterior între ei. El doar a mers spre ea și apoi a înjunghiat-o până la moarte”, a declarat o sursă din NYPD.

 „Acest atac mortal, fără sens, în plină zi, asupra unui membru este un atac direct asupra societății noastre. Este cea mai recentă consecință a violenței cu care ne luptăm fără încetare în orașul nostru”, a spus comisarul Departamentului de Poliție din New York (NYPD), Keechant L. Sewell.

Personalul de intervenție din New York a mai fost atacat și în 2017. Yadira Arroyo, medic, a fost ucisă cu propria ambulanță. Mama a cinci copii a fost strivită sub roți în timp ce vehiculul a fost furat. Acuzatul Jose Gonzalez a fost considerat apt de a fi judecat la începutul acestei luni și este programat să apară în fața instanței pe 3 ianuarie 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O femeie de 61 de ani, unul dintre paramedicii care au intervenit în timpul atentatelor din 11 septembrie, omorâtă brutal în New York: "Am pierdut un erou"