Antena Meniu Search
x

O femeie și-a luat banii din bancă cu amenințarea unei arme de jucărie, pentru a-și ajuta sora bolnavă de cancer, în Liban

O femeie a năvălit într-o bancă cu un „pistol de jucărie” pentru a pune mâna pe 13.000 de dolari din banii ei, pentru a plăti tratamentul de cancer al surorii ei.

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 19:10

Sali Hafiz a vrut să-și folosească propriile economii pentru a plăti tratamentul pentru cancerul surorii sale, dar a recurs la măsuri disperate, deoarece băncile din Liban au limitat retragerile. Incidentul s-a produs în Liban, unde retragerile sunt limitate la 200-400 de dolari pe lună din cauza unei crize economice care ține de câțiva ani. ONU a avertizat la începutul acestei luni că aproape trei sferturi dintre oamenii din țara din Orientul Mijlociu trăiesc acum în sărăcie, relatează Mirror.

Sali Hafiz a luat problema în propriile mâini, sărind pe ghișeul unei bănci din capitala Beirut și cerându-și economiile, asistată de mai mulți bărbați dintr-un grup descris drept „Asociația pentru criza deponenților”.

Clipul a devenit rapid viral pe rețelele de socializare din Liban, arătând-o pe Hafiz ținând un pistol în timp ce complicii ei se ceartă cu personalul băncii, care în cele din urmă a cedat și i-a înmânat femeii banii de care avea nevoie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Nu am pătruns în bancă pentru a ucide pe cineva sau pentru a da foc locului. Sunt aici pentru a-mi obține drepturile”, a spus Hafiz, care a transmis în direct videoclipul pe Facebook.

Un incident similar a avut loc luna trecută, într-o bancă din Beirut

Ulterior, Hafiz a dat un interviu în care a susținut că arma ei era de fapt o jucărie din plastic pe care o împrumutase de la nepotul ei. Ea a adăugat că tratamentul pentru cancer al surorii ei era mult prea scump, iar bancaa informat-o anterior că nu are dreptul să scoată o sumă mai marede 200 de dolari, lunar.  Hafiz nu a fost încă arestată de forțele de securitate libaneze, deși agenția de presă de stat National News Agency of Lebanon a spus că s-a stropit cu benzină și a amenințat că își va da foc dacă personalul refuză să-i dea 20.000 de dolari din economiile ei.

Incidentul este cel mai recent dintr-un șir de situații similare,cu luare de ostatici din Liban, unde personalul băncii este amenințat în mod regulat cu violență, de către oameni disperați să-și acceseze economiile. Luna trecută, Bassam al-Sheikh Hussein a atacat o bancă din Beirut pentru că dorea 35.000 de dolari pentru a plăti tratamentul tatălui său pentru cancer. Hafiz a declarat pe contul personal de Facebook după asediu că plănuia să plece în Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » O femeie și-a luat banii din bancă cu amenințarea unei arme de jucărie, pentru a-și ajuta sora bolnavă de cancer, în Liban