Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O fetiţă de nouă ani s-a înecat în piscină după ce şi-a prins părul în scurgerea neacoperită. Tatăl braziliencei a încercat în zadar să o resusciteze

Sfârşit tragic pentru o fetiță de nouă ani din Brazilia, care a murit după ce părul i s-a prins într-o scurgere a piscinei la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naștere a bunicii ei, săptămâna trecută.

de Redactia Observator

la 21.02.2022 , 11:59

Medicii nu au putut decât să declare decesul copilei
Medicii nu au putut decât să declare decesul copilei - Profimedia

Tragedia a avut loc pe 12 februarie, când Mariana dos Anjos Faria se afla într-o stațiune din centrul de vest a Braziliei împreună cu familia ei. Locuitori ai Aquidauana, ei au mers în stațiunea din Dois Irmaos do Buriti din statul Mato Grosso do Sul, pentru a sărbători aniversarea a 75 de ani a bunicii fetei, scrie The Independent.

Mariana înota în piscina stațiunii când părul i-a fost aspirat în canalizare. Familia ei a încercat să o salveze, dar nu mai respira când a fost scoasă din apă. Părul ei era încă prins în scurgerea piscinei la momentul în care părinţii au sărit să o ajute.

Tatăl Marianei a încercat să o resusciteze minute în şir, spun martorii. Cu toate acestea, fata nu a supravieţuit. Ea a fost declarată moartă câteva ore mai târziu, la un spital local. Detaliile, inclusiv cât timp a rămas blocată fata, dacă era supravegheată sau dacă cineva a fost martor la incident, nu au fost făcute publice.

Articolul continuă după reclamă

Copila nu a mai putut fi salvată

Într-o postare pe rețelele sociale, profesorii de școala ei și-au exprimat regretele. „Cu o imensă durere în inimile noastre primim vestea că draga noastră elevă Mariana dos Anjos Faria, din anul cinci, a plecat în rai”, a scris școala, potrivit New York Post.

În noiembrie anul trecut, Laise Pegorini Franzen, o copilă de 10 ani din Brazilia, a murit într-un mod similar după ce părul i s-a prins într-o scurgere a piscinei. Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum din SUA recomandă ca cei mici să nu fie lăsați nesupravegheați în piscine și să fie ținuți departe de canale de scurgere, țevi și alte deschideri. De asemenea, recomandă ca piscinele să aibă capace în zona scurgerilor, deoarece părul și membrele copiilor pot fi aspirate în scurgerile deschise ale piscinei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Mapamond » O fetiţă de nouă ani s-a înecat în piscină după ce şi-a prins părul în scurgerea neacoperită. Tatăl braziliencei a încercat în zadar să o resusciteze