Antena Meniu Search
x

O mama eroină luptă pentru viaţă, după ce a salvat de la înec un necunoscut. Disperată, le cere medicilor englezi să-i amputeze mâna

O tânără mamă nu a ezitat când, în timp ce se plimba cu barca, a văzut un necunoscut ce se zbătea, la un pas de înec. A reuşit să-l salveze pe străin din apele care-i puteau deveni mormânt, însă gestul plin de omenie a costat-o scump. O zgârietură aparent minoră s-a agravat în timp, iar după ani întregi de chinuri cumplite femeia îi imploră pe medici să-i amputeze braţul.

de Redactia Observator

la 30.05.2022, 16:25

- GoFundMe

Povestea unei mame eroine, care a salvat cu patru ani în urmă un om de la înec, se îndreaptă din păcate spre un final mai puţin fericit. Braţul lui Jade Harle arată ca după război, fără piele, cu nervii expuşi, chinuit de dureri groaznice. Totul a început cu o zgârietură, pe care femeia de 32 de ani din Gillingham, Kent a căpătat-o în timp ce încerca să-l scape de moarte pe un necunoscut ce se zbătea în apă, cu ultimele puteri, chiar sub privirile sale. Observase scena cumplită în timp ce naviga cu propria ambarcaţiune, iar sufletul său bun a câştigat în faţa oricărei temeri. Şi a reuşit să-l salveze pe străin, alegându-se cu o zgârietură aparent minoră pe antebraţul drept. Deşi a mers la spital cât de repede a putut, pentru un vaccin antitetanos, nu a fost scutită de cel mai negru scenariu.

Mama eroină imploră medicii să-i amputeze braţul

Femeia, care a fost în trecut medic salvamar, a avut impresia că zgârietura se vindecă bine, fără complicaţii, deşi nu ştia ce anume din apă i-a provocat rana. Dar câteva săptămâni mai târziu, infecţia s-a răspândit cu efecte devastatoare în jurul zonei lovite. A ajuns curând până în vârful degetelor, cu ulceraţii negre, uriaşe, relatează Mirror. Iar la şase săptămâni după incident, Jade Harle s-a prăbuşit inconştientă în timp ce vorbea cu mama ei. "Mama a chemat ambulanţa. Am pierdut mult sânge, deşi nu părea să am hemoragie", povesteşte englezoaica. "Mi-a fost foarte teamă, mi-au spus că-mi vor amputa mâna. Asta în primele trei sau patru ore de când ajunsesem la spital. Am cerut timp de gândire, credeam că voi putea lupta cu boala", a adăugat ea.

Infecţia s-a răspândit rapid, iar operaţia o poate ucide

Timpul a trecut, dar vindecarea miraculoasă nu făcea parte din planurile destinului pentru ea. În plus, Jade a fost diagnosticată şi cu o boală autoimună, care duce la apariţia unor ulceraţii dureroase. Infecţia i-a distrus viaţa, iar durerile insuportabile au adus-o în pragul în care îi imploră pe medici să-i amputeze porţiunea afectată din braţ. Din păcate, intervenţia chirurgicală implică riscuri uriaşe, aceasta riscând să-şi piardă viaţa. Cel mai mult regretă că nu şi-a putut vedea băieţelul de 12 ani suficient de des, acesta crescând mai mult la bunici în timp ce ea era internată. "Este un copil cu nevoi speciale, nu înţelege prea multe ... Îmi doresc să-i fiu cu adevărat mamă", suspină femeia. 

Cu speranţa că va reuşi să facă operaţia, Jade Harle a deschis un fond unde primeşte deja donaţii. Dacă mâna îi va fi amputată, o proteză specială îi va permite să îşi ducă viaţa aproape normal, ba chiar şi să cânte la flaut - una din activităţile sale preferate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O mama eroină luptă pentru viaţă, după ce a salvat de la înec un necunoscut. Disperată, le cere medicilor englezi să-i amputeze mâna