Antena Meniu Search
x

Foto Moartea sau o viaţă întreagă cu jumătate de trup amputat: reacţia unui tânăr de 18 ani din SUA, pus în faţa cumplitei decizii

La doar 18 ani, un angajat în construcţii a rămas fără braţul drept şi jumătatea inferioară a corpului după un cumplit accident de muncă. Doi ani mai târziu, cu soţia şi familia aproape, tânărul trăieşte o viaţă cât se poate de normală, iar prin experienţele sale spreă să-i motiveze pe cei din jur. Femeia care l-a susţinut în tot acest timp a povestit cum a reacţionat tânărul american, pus în faţa deciziei de a muri sau a alege amputarea totală, de la brâu în jos.

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 11:23

Viaţa unui tânăr de 20 de ani din Montana, Statele Unite ale Americii, s-a schimbat dramatic în urma unui accident de muncă ce i-a retezat, la propriu, jumătate din trup. Loren Schauers a fost tăiat în două după ce s-a prăbuşit peste 15 metri în gol cu stivuitorul pe care-l opera, în timpul lucrărilor de construcţie a unui pod. Incidentul s-a petrecut în septembrie 2019, iar de atunci americanul îşi duce viaţa fără braţul drept şi jumătatea inferioară a corpului.

Viaţa tânărului atârna de o decizie dificilă: amputare totală de la brâu în jos

Familia tânărului, devastată de vestea cumplitului accident, a apelat la ajutorul medicilor. Rudele sale erau măcinate între dorinţa de a-l păstra pe Loren în viaţă şi cea de a-l privi ducând un trai normal, fără dizabilităţi fizice majore. Au ales în cele din urmă calea operaţiei dificile, în urma căreia pacientul s-a recuperat uimitor, deşi a rămas fără o mare parte din corp. Abia mai târziu a reuşit acesta să îşi exprime recunoştinţa că cei dragi au luptat pentru viaţa lui. Potrivit Mirror, acesta nu ar fi luat în calcul nicio altă variantă. Alături îi sunt părinţii, dar şi soţia sa devotată, Sabia Reiche (23 de ani), care are grijă ca nimic să nu-i lipsească partenerului său.

Cuplul nu se fereşte de privirile curioşilor. Mai mult, cei doi vorbesc deschis şi îşi împărtăşesc experienţele de viaţă pe canalul lor de YouTube, unde au adunat o comunitate de aproape jumătate de milion de urmăritori. Sabia a mărturisit într-unul dintre videoclipurile postate că medicii i-au anunţat atunci că unica şansă pentru Loren este amputarea completă de la brâu în jos. "Am fost şocaţi, niciunul nu ştia cum să reacţioneze sau cum va primi Loren vestea ... Avea doar 18 ani şi iubea să trăiască viaţa la maximum", a povestit ea. "

Pe acelaşi subiect

La 18 ani, a ales să lupte cu orice preţ pentru a supravieţui

Ne-a fost teamă că nu şi-ar fi dorit operaţia, că mai degrabă ar fi vrut să moară decât să-şi piardă jumătate din corp". Dar sora lui a luptat mult ca această decizie să poată fi luată de însuşi Loren: "Mama lui nu ştia ce să facă: dacă va aproba operaţia, iar fiul ei o va urî apoi. Sau dacă să îşi lase copilul să moară ... Sora lui a luptat ca Loren să poată lua singur decizia. I-au scos tubul, iar după o zi, două a fost capabil să înţeleagă despre ce e vorba. (...) Ne-a privit drept în ochi şi ne-a spus că nu îi pasă dacă din el va rămâne doar un cap pe un platou, că vrea operaţia şi să trăiască. Asta ne-a adus speranţă, este un luptător", a mai spus Sabia.

De atunci, soţii şi-au dus traiul încercând să uite de accidentul de coşmar, bucurându-se de fiecare lucru mărunt pe care înainte poate nu l-ar fi apreciat. Iar cu ajutorul ştiinţei şi al donaţiilor din partea unor oameni cu suflet bun, Loren va putea folosi proteze din ce în ce mai performante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Moartea sau o viaţă întreagă cu jumătate de trup amputat: reacţia unui tânăr de 18 ani din SUA, pus în faţa cumplitei decizii