Antena Meniu Search
x

O mamă şi un tată, diagnosticaţi cu cancer în stadiu terminal la 5 luni distanţă unul de celălalt: „Durerea e de nedescris. Băieţii noştri vor rămâne orfani”

Destin frânt pentru o întreagă familie în urma unui diagnostic crunt. Doi părinţi au fost diagnosticaţi cu cancer la plămâni în stadiu terminal, la 5 luni distanţă unul de celălalt. Se tem pentru viitorul copiilor lor şi nu îşi pot închipui că nu vor apuca niciodată să îi vadă crescând.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.07.2022, 16:35

Graham și Mery Brooke-Smith
O mamă şi un tată, diagnosticaţi cu cancer în stadiu terminal la 5 luni distanţă unul de celălalt - Mirror

Graham și Mery Brooke-Smith au creat o pagină de strângeri de fonduri pentru a putea plăti tratamentele şi spitalizarea, în speranța că vor reuşi să obţină mai mult timp alături de băieţii lor de 9 şi 11 ani.

Mery Brooke-Smith a primit vestea devastatoare la doar cinci luni, după ce soțul ei Graham a fost diagnosticat cu aceeași afecțiune. Medicii au rămas uluiți de întorsătura crudă a destinului cu care se confruntă cuplul căsători. Ambii sunt nefumători şi au avut mereu o alimentaţie sănătoasă. Cu inima strânsă, doctorii le-au spus că mai au aproximativ 6 luni de trăit dacă nu încep imediat tratamentul împotriva cancerului pulmonar în stadiul 4, relatează Mirror.

Vestea a venit ca un trăsnet asupra familiei

Dat fiind faptul că trebuie să plătească singuri pentru tratament, au decis să înfiinţeze o pagină de strângeri de fonduri, astfel încât să nu fie nevoiţi să cheltuiască banii strânşi pentru viitorul celor doi băieţi.

Pe acelaşi subiect

Diagnosticul lui Graham a venit primul, în ianuarie, după ce a mers la medic pentru dureri de spate. În urma analizelor a aflat că boala i se răspândise deja la coloana vertebrală. Diagnosticul soţiei sale a venit 5 luni mai târziu. De asemenea, cancerul se răspândise la coloana vertebrală, însă boala acesteia era mult mai agresivă, fiind extinsă şi la nivelul coapsei.

Am fost destul de stoic când am aflat despre cancerul meu, știam că copiii își vor avea mama în preajmă cel puțin. Am crezut că nu este atât de groaznic. Ne-am pregătit pentru asta, am stabilit planuri, viitorul. Apoi totul a luat o întorsătură când Mery a fost diagnosticată. Atunci am plâns, asta m-a durut foarte mult pentru că băieții noștri urmau să rămână orfani”, a spus tatăl. „Un cancer este în regulă, dar când loveşte de două ori, exact acelaşi tip şi terminal...este foarte greu”

Mery se recuperează la spital în urma unei operații de inserare a unei tije de oțel pentru a-și stabiliza piciorul. Graham s-a întors la muncă cu jumătate de normă ca inginer civil.

Copiii vor fi adoptaţi de un prieten de familie

Cuplul este hotărât să mențină un element de stabilitate pentru cei doi băieți şi sunt hotărâţi să lupte cu boala până în ultimul moment. Au făcut aranjamente astfel încât cei doi băieţi să fie adoptaţi de un prieten de familie atunci când ei nu vor mai fi şi încearcă să pună la punct toate detaliile în ceea ce priveşte partea financiară, pentru a le asigura celor mici un viitor liniştit.

Graham și Mery, care au jurat că vor fi „biruitori” de dragul copiilor lor, au spus că au fost copleșiți de sprijinul pe care l-au primit de la prietenii lor, de la biserică și de la școala unde băieţii învaţă. Trăiesc cu speranţa unui miracol, dar încearcă să transforme fiecare zi într-una specială pentru a crea amintiri frumoase alături de copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » O mamă şi un tată, diagnosticaţi cu cancer în stadiu terminal la 5 luni distanţă unul de celălalt: „Durerea e de nedescris. Băieţii noştri vor rămâne orfani”