Antena Meniu Search
x

O profesoară din Rusia a fost dată afară pentru că era prea frumoasă. Directorul şcolii i-a dat un ultimatum după ce i-a văzut pozele

Anastasia Şumilova, o profesoară din Rusia în vârstă de 22 de ani, a fost forţată să demisioneze la o săptămână de la angajare, din cauza unor fotografii apărute în mediul online, scrie Naşgorod.ru. Tânăra lucrase ca fotomodel înainte să devină dascăl.

de Redactia Observator

la 20.09.2023, 12:11

O profesoară din Rusia a fost dată afară pentru că era prea frumoasă
O profesoară din Rusia a fost dată afară pentru că era prea frumoasă

Anastasia Şumilova obţinuse postul de profesoară la Şcoala Nr. 8 din oraşul Işim, iar înainte lucrase ca fotomodel. După doar o săptămână petrecută la catedră, tânăra a fost obligată să demisioneze. Un blogger local a descoperit fotografiile tinerei şi le-a publicat revoltat pe un grup local. 

Pus în faţa acestui scandal, directorul şcolii i-a dat un ultimatum Anastasiei: să-şi şteargă pozele "picante" de pe reţelele de socializare sau să demisioneze. Tânăra a decis să renunţe la catedră. 

"Îmi place mult să lucrez cu copiii, vreau să lucrez ca profesor. Dar şi modellingul este o pasiune, am făcut asta timp de 10 ani. Directorul şcolii mi-a transmis că nu are nevoie de fotomodele. Am fost dată afară fără să fi apucat să lucrez nici măcar două săptămâni, ceea ce este ilegal. Potrivit Codului Muncii, un angajator nu are dreptul să forţeze angajatul să demisioneze dacă re în grijă un copil sub trei ani. Copilul meu nu are nici doi ani", mărturiseşte Anastasia. 

Tânăra a declarat că nu înţelege de ce un profesor nu poate avea dreptul la o viaţă personală, să exploreze şi alte domenii sau să aibă un hobby în afara orelor de muncă. 

"Nimeni nu mă sprijină şi nu înţelege de ce am recurs la justiţie. Se întreabă ce fel de profesor sunt dacă fac şi modelling, susţinând că nu le pot face pe amândouă (n.r. cariere). Oamenii înguşti la minte încearcă să mă calce în picioare. Totul s-a năruit într-o singură zi din cauza unei postări, din cauza fotografiilor publicate, care de altfel sunt foarte frumoase”, a mai spus Anastasia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O profesoară din Rusia a fost dată afară pentru că era prea frumoasă. Directorul şcolii i-a dat un ultimatum după ce i-a văzut pozele