Antena Meniu Search
x

Foto O tânără de 22 de ani, care era în vacanţă cu familia, aproape a murit după ce a mâncat o înghețată, în Italia: ''Mă putea ucide dacă nu acționam rapid''

O turistă aproape a murit după ce a mâncat înghețată în timp ce era în vacanță. Tânăra a suferit o reacție alergică extrem de severă. Femeia povesteşte acum clipele de groază prin care a fost nevoită să treacă.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 16:15

O tânără de 22 de ani, care era în vacanţă cu familia, aproape a murit după ce a mâncat o înghețată, în Italia
O tânără de 22 de ani, care era în vacanţă cu familia, aproape a murit după ce a mâncat o înghețată, în Italia - @annikacooksfood

Annika Larson a fost în vacanță în Roma, Italia, pe 28 septembrie, când a intrat în șoc anafilactic după ce a mâncat îngheţată la o cafenea. Tânăra de 22 de ani are o alergie severă la nuci și susține că i se spusese că îngheţata are arome de ciocolată și lămâie cu turmeric, și nu conține nuci. După ce s-a străduit să respire și a suferit umflături la nivelul feței, Annika și-a folosit EpiPen-ul și a fost dusă de urgență la spital cu o ambulanță.

Tânăra este recunoscătoare pentru efortul medicilor

Ea spune că medicii s-au luptat neobosit pentru a-i salva viața și este recunoscătoare. Annika, din Texas, SUA, a spus: ''Sunt alergică la toate nucile și după ce am făcut cercetări, cred că îngheţata conținea caju și pastă de migdale. La doar câteva minute după ce am mâncat-o, am simţit că limba şi gâtul mă furnică și, odată cu trecerea timpului, ochiul meu a început să se umfle, împreună cu buzele aşa că a trebuit să folosesc EpiPen. Ambulanța m-a dus de grabă la spital și am fost clasificată drept cod roșu, care este cel mai înalt nivel de urgență. Odată ajunsă la spital, am leșinat și m-am trezit crezând că mor. Dacă nu aveam EpiPen-ul, aș fi murit și cred că unitățile alimentare trebuie să își eticheteze mai clar alimentele''.

Tânăra a ajuns la Roma, după ce a petrecut timp călătorind prin Europa împreună cu mama ei. Annika vrea să lupte pentru a intra în vigoare mai multe reglementări în ceea ce privește etichetele alimentelor și transparența ingredientelor. Ea a adăugat: ''Acest lucru mă putea ucide dacă nu acționam rapid. Ar fi de ajutor pentru persoanele care suferă alergii dacă unitățile alimentare își etichetează alimentele'', notează Mirror

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » O tânără de 22 de ani, care era în vacanţă cu familia, aproape a murit după ce a mâncat o înghețată, în Italia: ''Mă putea ucide dacă nu acționam rapid''