Antena Meniu Search
x

Păţania unui bărbat desculţ, la McDonald's. A renunţat la pantofi după moartea soţiei, dar "angajatei nu i-a păsat". Ce i s-a întâmplat englezului

Un bărbat s-a plâns, revoltat că a fost dat afară dintr-un restaurant McDonald's. Motivul pentru care angajaţii de la fast-food au luat această decizie nu ţinea de comportamentul clientului, ci de o alegere vestimentară. Mai exact, acesta era desculţ. Englezul în vârstă de 55 de ani povesteşte că i s-a dat o replică tăioasă: "Fără pantofi, fără cămaşă... Fără mâncare".

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 17:48

Păţania unui bărbat desculţ, la McDonald's
Păţania unui bărbat desculţ, la McDonald's - Twitter / Shutterstock

James Graham are 55 de ani şi se mândreşte cu un stil de viaţă mai puţin obişnuit pentru vremurile în care trăim. Bărbatul preferă să umble desculţ, cu asfaltul sub tălpi. Nu credea că acest lucru i-ar putea aduce probleme, însă vizita la un restaurant McDonald's din Bexhill, Sussex, l-a făcut să se gândească de două ori, relatează Mirror.

Păţania clientului desculţ

Englezul povesteşte că a fost dat afară din fast-food, fără niciun alt motiv decât alegerea sa vestimentară. "M-am dus la McDonald's în Ravenside, să-mi comand ceva de mâncare. Îmi vedeam de treaba mea, abia ce mă aşezasem la masă, când un angajat a venit la mine. Mi-a zis că nu pot sta acolo desculţ. I-am cerut explicaţii şi mi-a răspuns: Fără pantofi, fără cămaşă... Fără mâncare", spune James Graham

Bărbatul a continuat dialogul şi i-a atras atenţia că "este o zicală din vremea hipioţilor americani", care "restrânge drepturile oamenilor de a merge unde doresc". "Nu i-a păsat, s-a dus la manager, care era îngrijorat că aş putea să mă rănesc. Incidentul i se părea şi lui uşor stupid, mai ales că alături era un loc de joacă plin de copii fără pantofi în picioare", a adăugat James Graham. "Am vorbit cu şefii lor, le-am dat şi un e-mail. Mi-au transmis că aceasta e politica francizei. Mi se pare o decizie bizară, doar nu făceam rău nimănui", mai spune el.

Pe acelaşi subiect

De ce refuză încălţămintea

Cât despre alegerea sa de a-şi trăi viaţa în picioarele goale, bărbatul vrea să transmită un mesaj optimist. "În 2023 am trecut printr-o experienţă care mi-a schimbat viaţa. Soţia mea a murit, iar de atunci am realizat că viaţa e prea scurtă ca să nu faci ce ţi-ai propus chiar acum", povesteşte James Graham. A alergat deja în 20 de maratoane, simţind asfaltul sub tălpi, şi nu are de gând să se oprească aici. Spune că a observat fel de fel de reacţii în jur: "Unii sunt pur şi simplu îngroziţi, nu pot înţelege. Alţii mă încurajează şi spun că şi-ar dori să aibă curajul să se exprime la fel de liber".

Reacţia McDonald's

"La McDonald's, vrem să avem un mediu primitor pentru toţi clienţii. Echipa din Bexhill l-a informat pe domnul respectiv cu privire la temerile legate de propria lui siguranţă şi confortul celorlalţi clienţi. Cu toţii trebuie să poarte încălţăminte în interiorul restaurantului. Când a refuzat (n.r. să se încalţe), i s-a permis să termine de mâncat înainte să plece", transmite un reprezentant al companiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Păţania unui bărbat desculţ, la McDonald's. A renunţat la pantofi după moartea soţiei, dar "angajatei nu i-a păsat". Ce i s-a întâmplat englezului