Antena Meniu Search
x

Patru oameni au murit, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un vulcan activ, în Filipine. Cadavrele, găsite după câteva zile de căutări

Patru cadavre au fost găsite de salvatorii din Filipine, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-un vulcana activ, săptâmâna trecută.

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 09:55

Cadavrele, găsite după câteva zile de căutări
Patru oameni au murit, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un vulcan activ, în Filipine - Profimedia

Autoritățile au confirmat joi decesul celor doi piloți filipinezi și a doi pasageri australieni. Echipele de căutare au cercetat întregul vulcan Mayon încă de duminică, când epava aeronavei a fost observată la aproximativ 300 m de crater. Echipele se confruntă acum cu provocarea de a recupera cadavrele în siguranță, au spus oficialii. Autoritățile locale filipineze spun că vor investiga cauza prăbușirii avionului, potrivit BBC.

Aeronava Cessna 340 a dispărut la scurt timp după ce a decolat

Aeronava Cessna 340 a dispărut sâmbătă la scurt timp după ce a plecat spre Manila de pe un aeroport local la câțiva kilometri de Mayon, unul dintre cei mai activi vulcani din Filipine care a erupt ultima dată în 2018.

Există pericolul de explozii de abur și alunecări de roci din crater. Vulcanul, care este cunoscut pentru forma sa perfectă de con, a fost ușor umflat din 2020, au spus oamenii de știință. Guvernul australian a confirmat joi decesul celor doi cetățeni ai săi. Simon Chipperfield și Karthi Santhanam erau consultanți pentru compania energetică filipineză Energy Corp. Compania a identificat și piloții, Rufino James Crisostomo Jr. și Joel Martin.

Ministrul de externe al Australiei a transmis condoleanțe familiilor victimelor accidentului. „Familiile celor pe care i-am pierdut vor fi îndurerați și nu le exprim doar simpatia și condoleanțe, ci să le spun că inimile noastre alături de ei în această perioadă dureroasă, a spus Penny Wong.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Patru oameni au murit, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un vulcan activ, în Filipine. Cadavrele, găsite după câteva zile de căutări