Antena Meniu Search
x

„Pentru mine, era deja mort”. O tânără de 21 de ani, judecată după ce şi-a aruncat nou-născutul pe geam de la etajul 6, în Franţa

O tânără de 21 de ani este judecată după ce şi-a aruncat nou-născutul pe geam, de la etajul 6. Incidentul a avut loc în urmă cu doi ani, pe vremea când avea doar 19 ani.

de Monica Palade

la 14.06.2023, 10:58

„Pentru mine, era deja mort”. O tânără de 21 de ani, judecată după ce şi-a aruncat nou-născutul pe geam de la etajul 6, în Franţa - Shutterstock

Emma a născut singură în camera ei din apartamentul părinţilor săi din Louvrais pe 21 februarie 2021. Acum, este audiată la Curtea de Apel din Val-d'Oise, unde este acuzată de uciderea unui minor sub 15 ani, pentru care riscă închisoare pe viață.

Şi-a aruncat nou-născutul pe geam

Bebeluşul a fost găsit în noaptea de 21 spre 22 februarie, când tânăra mamă tocmai ajungea la camera de urgenţă din Pontoise, unde fusese adusă de tatăl. Medicii au înțeles rapid că fata tocmai a născut și au dat alerta. Oamenii legii dăduseră deja peste bebeluș la poalele clădirii.

După ce a negat de mai multe ori că a aruncat copilul în gol, ceea ce i-a provocat traumatismul cranian fatal, tânăra a recunoscut în final faptele la capătul anchetei. Este „de neiertat”, a mărturisit ea în faţa magistraţilor. „Mă simt cu adevărat inumană. Mă gândesc la asta în fiecare zi în detenție. Mi-a fost rușine să spun ce s-a întâmplat”, a mai declarat Emma, potrivit Le Parisien.

Pe acelaşi subiect

"Pentru mine, era deja mort"

În instanță, acuzata a povestit despre noaptea de duminică, 21 februarie, din jurul orei 19. Suferind de câteva săptămâni de constipație severă, ea explică că simte o durere în stomac pe care o atribuie unei clisme. Ea asigură că nu face legătura cu faptul că ar fi însărcinată, lucru pe care îl aflase însă cu o zi înainte, în timpul ecografiei la care o trimisese medicul ei generalist. Aceasta a arătat că era însărcinată în luna a 5-a sau a 6-a.

Cu o voce blândă, dar destul de lipsită de emoție, ea își continuă povestea în instanţă explicând ce a urmat. „Eram sus, m-am aplecat să fac curat, am văzut în oglindă că era ceva între picioare. Era capul bebelușului. M-am gândit în sinea mea: Cum este posibil acest lucru? Nu am avut timp să înțeleg, copilul sosise deja. A ieșit singur. Trebuia să țipe, să se miște. Nu se întâmplase asta. Am tăiat cordonul, nu am văzut că ar fi respirat. El chiar nu se mișca. Pentru mine, era deja mort. Am deschis balconul și l-am aruncat. Chiar eram pierdută. Nu știu de ce am făcut asta. Mă voi urî toată viața”. „Dacă ar fi respirat, aș fi putut reacționa diferit. Cu siguranță”, a adaugat.

Iniţial, părinții fetei au fost luați în custodie, dar în curând a devenit evident că habar nu aveau de sarcina fiicei lor. Le-a ascuns de frica modului cum ar fi reacţionat, având în vedere originea și tradițiile lor indiene.

Procesul este în desfăşurare. În zilele următoare vor fi audiaţi mai mulţi martori. Verdictul este așteptat luni, 19 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » „Pentru mine, era deja mort”. O tânără de 21 de ani, judecată după ce şi-a aruncat nou-născutul pe geam de la etajul 6, în Franţa