Antena Meniu Search
x

Peste 30 de persoane, răpite dintr-o gară, în Nigeria. Mai mulţi răniţi în timpul atacului

Peste 30 de persoane au fost răpite dintr-o gară din statul Edo din sudul Nigeriei, de mai mulți oameni înarmați, au anunțat duminică, 8 ianuarie, autoritățile.

de Redactia Observator

la 10.01.2023, 10:20

Peste 30 de persoane, răpite dintr-o gară de mai mulți bărbați înarmați, în Nigeria
Peste 30 de persoane, răpite dintr-o gară de mai mulți bărbați înarmați, în Nigeria - Profimedia

Oamenii înarmați înarmați cu puști AK-47 au răpit peste 30 de persoane. Atacul este cel mai recent exemplu al insecurității în creștere care s-a răspândit în aproape fiecare colț al celei mai populate țări din Africa, reprezentând o provocare pentru guvern înaintea alegerilor prezidențiale din luna februarie, potrivit Reuters.

Poliția a declarat că bărbații înarmați au atacat stația Tom Ikimi la ora 16:00, în timp ce pasagerii așteptau un tren către Warri, un nod petrolier din statul Delta din apropiere. Stația se află la aproximativ 111 km nord-est de capitala statului Benin City și aproape de granița cu statul Anambra. Unii oameni au fost împușcați în timpul atacului, a spus poliția.

Unul dintre cei 32 de prizonieri a reușit să scape

Comisarul pentru informații de stat Edo, Chris Osa Nehikhare, a declarat că răpitorii au luat 32 de persoane, deși una a scăpat deja. „În acest moment, personalul de securitate alcătuit din militari și poliție, precum și oameni din rețeaua de justiție intensifică operațiunile de căutare și salvare pe o rază rezonabilă pentru a salva victimele răpirii. Suntem încrezători că celelalte victime vor fi salvate în următoarele ore”, a spus  Chris Osa Nehikhare

Corporația feroviară din Nigeria a închis gara până la noi ordine, iar ministerul federal al transporturilor a numit răpirile „cu totul barbare”. Luna trecută, Corporația feroviară din Nigeria a redeschis un serviciu feroviar care leagă capitala Abuja de nordul statului Kaduna, la câteva luni după ce oameni înarmați au aruncat în aer șinele, au răpit zeci de pasageri și au ucis șase persoane. Ultimul ostatic luat în acel atac din martie a fost eliberat de abia în octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Peste 30 de persoane, răpite dintr-o gară, în Nigeria. Mai mulţi răniţi în timpul atacului