Antena Meniu Search
x

Galerie foto Povestea emoţionantă a gemenelor siameze Abigail și Brittany Hensel. La 31 de ani sunt profesoare de matematică

Gemenele Abby și Brittany Hensel, în vârstă de 31 de ani, se numără printre cele 12 seturi de gemeni siamezi din lume, împărţind acelaşi trup. Senzaţionalele surori din Minnesota, Statele Unite, au devenit cunoscute în întreaga lume pentru voinţa lor ieşită din comun, cu atât mai mult cu cât rata de supravieţuire în astfel de cazuri este extrem de mică

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 18.07.2021, 16:08

Abby și Brittany Hensel au devenit cunoscute la nivel mondial la doar șase ani, când au apărut într-un episod din Oprah Winfrey Show, în 1996. Deşi sunt dependente una de cealaltă la nivelul trunchiului, fiecare îşi poate controla o parte diferită a corpului. Au reuşit de-a lungul anilor însă să funcţioneze ca o echipă, un tot, mergând şi îndeplinind sarcini zilnice pe care mulţi credeau că nu le vor putea face niciodată. Cele două au apărut inclusiv în propriul reality show, publicul ajungând să le vadă crescând şi transformându-se în adevărate domnişoare, susţinând că, deşi au un singur corp, au două suflete.

Părinţii gemenelor siameze, Abby și Brittany, au refuzat separarea

În data de 7 martie 1990, atunci când s-au născut, părinţii nu aveau absolut nicio idee că urmau să aibă bebeluşi gemeni, medicii spunându-le că viitoarea mămică este însărcinată cu o fetiţă. Surpriza a venit însă şi cu un şoc extrem de mre, multă durere şi decizii extrem de grele. Cadrele medicale au concluzionat că cel mai probabil capetele trebuie să fi fost perfect aliniate în timpul ultrasunetelor din timpul sarcinii lui Parry, dând senzaţia unui „făt normal”, în curs de dezvoltare. Dată fiind condiţia lor specială, nimeni nu se aştepta ca siamezele să supravieţuiască nici măcar în prima noapte.

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU GEMENELE SIAMEZE

Pe acelaşi subiect

Zeci de ani mai târziu, cele două tinere au mers inclusiv la universitate şi au obţinut diplome separate pentru rezultatele educaţionale. Potrivit revistei Time, Abby și Brittany s-au născut cu cinci membre, un braț suplimentar crescând între capete, dar acesta a fost îndepărtat ulterior, în timpul copilăriei.

Deși au discutat despre opțiunile lor, părinții Patty și Mike nu s-au gândit niciodată la separarea fetelor, temându-se că vor muri sau vor rămâne cu dizabilități severe dacă o astfel de operaţie ar fi realizată. În schimb, au încurajat fetele să-și dezvolte propria gândire, propriile păreri, pasiuni, dorinţe. De-a lungul anilor, cele două au suferit de scolioză, au avut probleme cu respiraţia, iar la 12 ani Abby a încetat să mai crească. În acest caz au fost necesare mai multe intervenţii, dar întotdeauna a fost important ca ambele fete să fie în afara oricărui pericol. Deşi împart acelaşi trup, organele lor sunt separate, fiecare având abilitatea de a folosi o parte a corpului (Abby partea stângă a corpului, iar Brittany cea dreaptă).

„Nu ne-am fi dorit niciodată să fim separate pentru că nu am putea face niciodată toate lucrurile pe care le facem acum, cum ar fi să jucăm softball, să alergăm și să facem sport” a spus Abby, potrivit Mirror.

La 16 ani au obţinut inclusiv carnetul de conducere. Au recunoscut că au avut emoţii, dar ştiau că în momente dificile se au întotdeauna una pe cealaltă.

„Abby are grijă cu pedalele şi cu schimbătorul de viteze. Eu semnalizez şi aprind luminile. Dar ei îi place într-adevăr să conducă cu mai multă viteză, eu sunt mai prudentă”, a completat Brittany.

În 2012, atunci când a avut loc premiera propriului lor reality show, siamezele au sperat că vor putea dovedi lumii că sunt persoane total diferite, cu personalităţi diferite, care visează să se căsătorească şi să aibă fiecare propriul copil. Nu erau însă pregătite atunci să vorbească despre viaţa amoroasă.

„Oamenii nu au nevoie să ştie cu cine ne vedem, ce facem, când vom face anumite lucruri, dar credeţi-ne că suntem diferite” a spus Britanny, urmată de Abby care a menţionat în acelaşi interviu:„Da, vom fi mămici într-o zi, dar nu vrem să vorbim încă despre cum va funcționa”.

Abigail și Brittany Hensel sunt profesoare de matematică

Gemenele siameze au absolvit Universitatea Bethel, fiecare cu propria diplomă, iar acum lucrează ca profesoare de clasa a cinca în SUA. În ceea ce priveşte serviciul, tinerele primesc un singur salariu.

„Evident, ştiam de la bun început că vom obține un salariu comun pentru că facem treaba unei singure persoane. Odată cu dobândirea experienţei ne-ar plăcea să negociem puţin, având în vedere că avem două diplome şi suntem capabile să oferim două perspective diferite, predând în două moduri diferite. Una din noi poate preda, în timp ce cealaltă poate monitoriza şi răspunde la întrebări. Deci, îna cest sens, putem face mai mult decât poate face o persoană” a spus Brittany.

Specialiştii declară că în întreaga lume există doar 12 perechi adulte de gemeni siamezi, între care Abby şi Brittany, care au reuşit să ducă o viaţă normală în ciuda provocărilor.

„Nu cred că există ceva pe care să nu-l încerce sau ceva care să nu poată face în cazul în care şi-ar dori cu adevărat. Este foarte important pentru că demonstrează inclusiv copiilor că dacă îşi doresc ceva, indiferent de greutăţi pot reuşi. Sunt un exemplu” a spus directorul şcolii unde cele două predau, Paul Good.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Mapamond » Povestea emoţionantă a gemenelor siameze Abigail și Brittany Hensel. La 31 de ani sunt profesoare de matematică