Antena Meniu Search
x

Video Povestea tristă a românului îngropat de avalanșă, în Italia. S-a întors pe munte ca să își salveze câinii, care nu au vrut să se miște din loc fără el

Sfârşit cumplit pentru un român stabilit în Italia. Bărbatul a murit pe munte, îngropat de o avalanşă. Deşi vremea era rea, el s-a aventurat pe munte pentru a-şi salva cei doi câini husky, care se pierduseră la 2000 de metri altitudine. Michele Buga avea 60 de ani, şi era pasionat de ciclism şi alpinism. El a antrenat mai multe echipe de ciclism în Italia şi a fost profesor de matematică. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 13.01.2023, 10:11

Vezi și

Mugurel Buga adora muntele. Pleca des în drumeţie, de fiecare dată însoţit de cei doi câini ai săi, Timun şi Garry. Acum, vremea a fost mai rea ca de obicei. În Pasul Emet, lângă granița cu Elveția, la aproape 3000 de metri altitudine, a fost surprins de o avalanşă. A fugit pentru a se pune la adăpost, dar s-a rătăcit. Era miezul nopţii când a trimis un mesaj de SOS la salvamont. Nu ştia unde se află, unde sunt câinii şi cât mai ţine bateria la telefon. 

Salvatorii au pornit imediat în căutarea românului. Au găsit doar câinii, însă nu i-au putut convinge să coboare de pe munte fără stăpânul lor. Între timp, Mugurel reuşise să se salveze pe cont propriu. 

Românul s-a întors pe munte ca să își salveze câinii

După două zile, "Michele", cum îi spuneau prietenii, s-a întors pe munte. Nu putea să accepte că Timun şi Garry, pe care îi crescuse de mici, rămăseseră singuri pe munte. La aproape două mii de metri a fost fost surprins de o nouă avalanşă. Trupul lui fără viaţă a fost găsit de salvatori şi a fost recuperat de pe munte cu ajutorul unui elicopter.  

Născut în România, Mugurel Buga locuia de mai mult timp în Italia, în mica localitate Valsassina din provincia Lecco. Avea trei copii, iar de Crăciun venise în ţară pentru a petrece sărbătorile alături de rude.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Mapamond » Povestea tristă a românului îngropat de avalanșă, în Italia. S-a întors pe munte ca să își salveze câinii, care nu au vrut să se miște din loc fără el