Antena Meniu Search
x

"Prea tânăr pentru închisoare". Scoţian de 21 de ani, în libertate după ce a violat o fetiţă de 13 ani într-un parc

Un băiat de 21 de ani din Scoţia, care a violat o fetiţă de 13 ani, a rămas în libertate după ce judecătorul a spus că "este prea tânăr pentru a merge la închisoare". Cazul a şocat Scoţia, iar ONG-urile atrag atenţia că sentinţa ar putea fi prea indulgentă. 

de Redactia Observator

la 04.04.2023, 18:47

"Prea tânăr pentru închisoare". Băiat de 21 de ani, în libertate după ce a violat o fetiţă de 13 ani într-un parc din Scoţia
"Prea tânăr pentru închisoare". Băiat de 21 de ani, în libertate după ce a violat o fetiţă de 13 ani într-un parc din Scoţia - The Sun

Tânărul din Scoţia avea 17 ani când a comis fapta. Documentele tribunalului afirmă că Sean Hogg a amenințat-o pe fetiţă, a agresat-o fizic și apoi a violat-o. 

"Violul este una dintre cele mai grave crime. Vârsta și vulnerabilitățile ei sunt factori agravanți. Trebuie să iau în considerare răspunderea și vârsta dumneavoastră ca un factor. Această infracțiune, dacă ar fi săvârșită de o persoană de peste 25 de ani, ar atrage o pedeapsă de patru sau cinci ani. Nu consider că este potrivit", a declarat judecătorul, motivând faptul că l-a scutit pe tânăr de închisoare.

El a adăugat: "Sunteți un prim infractor fără antecedente de închisoare; aveți 21 de ani și 17 la acea vreme. Închisoarea nu mă face să cred că asta va contribui la reabilitarea ta".

Tânărul a intrat în registrul infractorilor sexuali 

Pe acelaşi subiect

Sean Hogg a fost, de asemenea, trecut în registrul infractorilor sexuali timp de trei ani. El a fost găsit anterior vinovat de atacurile sexuale între martie și iunie 2018. Avocatul său a declarat Înaltei Curți din Glasgow că a fost planificat un recurs, relatează The Sun.

O organizație caritabilă critică acum sentința, considerând-o "îngrijorător de indulgent".

"Acesta este un caz extrem de grav și suntem șocați că acest făptuitor nu a primit o pedeapsă privativă de libertate. Având în vedere gravitatea acestei infracțiuni și faptul că a fost judecată la Înalta Curte, aceasta sentința ni se pare îngrijorător de blândă. Gândurile noastre sunt la supraviețuitorul acestei crime", a declarat Sandy Brindley, directorul executiv al Rape Crisis Scotland.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » "Prea tânăr pentru închisoare". Scoţian de 21 de ani, în libertate după ce a violat o fetiţă de 13 ani într-un parc