Antena Meniu Search
x

Războiul i-ar putea fi fatal unei fetiţe de 3 ani din Harkov, bolnavă de cancer. Va rămâne curând fără medicamentele care o ţin în viaţă

Războiul e un cuvânt dur pentru orice copil de 3 ani, dar pentru Polina Dudko, o fetiţă din Ucraina, ar putea însemna moarte sigură. Pe lângă teama de bombardamente sau incendii - o realitate dramatică în Harkov - micuţa riscă să rămână oricând fără medicamentele care o ţin în viaţă.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 14:58

La doar 3 ani, Polina Dudko suferă de o formă gravă de cancer
La doar 3 ani, Polina Dudko suferă de o formă gravă de cancer - Facebook

Pentru Polina Dudko, o fetiţă de 3 ani din Ucraina, războiul are o altă semnificaţie. Bolnavă de cancer, micuţa petrece aceste zile negre pentru ţara sa închisă în casă, cu jucăriile preferate, sub privirile înlăcrimate ale părinţilor care vor să-şi protejeze copilul cu orice preţ. Dar în condiţiile actuale, după şapte zile de când Rusia a început invazia Ucrainei, Polina riscă să moară şi nu din cauza bombardamentelor. Ci pentru că va rămâne curând fără medicamentele care o ţin în viaţă. 

Lipsa medicamentelor, resimţită de bolnavii din Harkov

Mama fetiţei, Kseniya, a povestit pentru BBC că se teme că familia ei nu va reuşi să scape întreagă din acest război. Cu toţii sunt blocaţi în Harkov, oraş unde se duc lupte grele de zile întregi. Sediul poliției din Harkov a fost atacat azi cu rachete, iar un videoclip postat pe canalul Telegram al lui Anton Geraschenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, arată o clădire cuprinsă de flăcări.

Polina, diagnosticată din fragedă pruncie cu o formă gravă de cancer, a mers la tratamente în Israel şi abia revenise acasă în ziua când Vladimir Putin a făcut anunţul care a declanşat invazia. Medicii confirmaseră că boala dă înapoi, dar lipsa medicamentelor ar putea fi decisivă pentru viaţa micuţei. Familia Dudko vrea să plece din ţară, însă drumurile nu sunt sigure, iar riscurile par mult prea mari. Totul se simte "ca o loterie", povesteşte Kseniya: niciodată nu ştii unde va lovi următoarea rachetă sau unde va izbucni un incendiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Războiul i-ar putea fi fatal unei fetiţe de 3 ani din Harkov, bolnavă de cancer. Va rămâne curând fără medicamentele care o ţin în viaţă