Antena Meniu Search
x

Regiunea de vis din Europa care îţi oferă 30.000 de euro ca să te muţi acolo. Ce trebuie să faci ca să primeşti banii

Autorităţile dintr-o regiune superbă a unei ţări din UE oferă oamenilor până la 30.000 de euro ca să se mute acolo.

de Redactia Observator

la 29.06.2024 , 17:43

Regiunea de vis din Europa care îţi oferă 30.000 de euro ca să te muţi acolo. Ce trebuie să faci ca să primeşti banii
Regiunea de vis din Europa care îţi oferă 30.000 de euro ca să te muţi acolo. Ce trebuie să faci ca să primeşti banii - Profimedia

Cumpărarea unei case în Toscana este visul multora, dar imobilele din regiune sunt extrem de scumpe. Autoritățile din Toscana au anunțat că vor plăti oamenilor până la 30.000 de euro pentru a se muta în unele oraşe, potrivit euronews.com.

30.000 de euro ca să te muţi în Toscana

În toată Italia, orașele și satele rurale se confruntă cu o criză a populației.

Articolul continuă după reclamă

Pe măsură ce rezidenții se mută în orașe pentru oportunități mai bune de angajare, comunitățile mici rămân cu zone de case abandonate.

Pe acelaşi subiect

Recent, consiliile locale au venit cu diverse soluții inventive pentru a-și spori numărul de rezidenți, inclusiv vânzarea proprietăților cu doar 1 euro.

În Toscana, autoritățile au ales să plătească oamenii pentru a-și stabili rezidenția în comunitățile aflate în dificultate.

Cu noua schemă, numită „Reședința la munte 2024”, solicitanții vor primi între 10.000 și 30.000 de euro pentru a cumpăra o casă.

Trebuie, însă, să fie într-un oraș de munte cu mai puțin de 5.000 de locuitori. În plus, contribuția financiară nu poate depăși 50% din costul achiziției și renovării imobilului.

Ce condiţii trebuie să respecţi

Există condiții stricte cu privire la cine este eligibil pentru a aplica pentru grant.

Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni sau cetățeni ai unui alt stat al Uniunii Europene sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere cu o durată de cel puțin 10 ani.

De asemenea, ei trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș sau oraș italian, dar să nu locuiască într-o comunitate montană (așa cum este clasificat de Institutul Național de Statistică din Italia).

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 14 voturi
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Mapamond » Regiunea de vis din Europa care îţi oferă 30.000 de euro ca să te muţi acolo. Ce trebuie să faci ca să primeşti banii