Antena Meniu Search
x

Foto Șapte oameni au murit, între care un copil de doar 3 ani, după ce au mâncat carne de broască țestoasă, în Zanzibar

Șapte oameni din Zanzibar au murit după ce au mâncat carne otrăvită de broască țestoasă. Printre cei decedați este și un copil de doar trei ani. Alte trei persoane, care au suferit intoxicații, au ajuns pe mâna medicilor.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 14:15

broască țestoasă din Zanzibar
Șapte oameni au murit, între care un copil de doar 3 ani, după ce au mâncat carne de broască țestoasă, în Zanzibar - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Carnea de broască țestoasă este considerată o delicatesă în insulele Tanzaniei și în zonele de coastă, cu toate că autoritățile au interzis consumul acestor vietăți. În cazuri rare, carnea de broască țestoasă poate duce la deces din cauza unei intoxicații ce poartă numele de chelonitoxism. Această afecțiune se manifestă prin senzație de greață, diaree, durere abdominală, greutate la înghițire și leziuni pe ficat. Autopsiile făcute în trecut au scos la iveală hemoragii la stomac, ficat, intestine și esofag. Cauza exact a chelonitoxismului nu este cunoscută și nu există antidot, dar se crede că are legătură cu un tip de algă toxică pe care broaștele țestoase o consumă.

Carnea de broască era otrăvită, medicii n-au putut face nimic pentru 7 dintre consumatori

Potrivit BBC News, cel puțin cinci familii au consumat carnea toxică de broască joi, pe 25 noiembrie, în insula Pemba. Efectele s-au simțit a doua zi, atunci când un copil de doar trei ani a decedat. Alte două victime au murit în cursul nopții, iar ultimele patru decese s-au produs în cursul zilei de duminică. În total, 38 de persoane au fost transportate la spital pentru investigații, însă numai trei au fost internate și se află în stare stabilă.

Președintele Tanzaniei, Hussein Mwinyi, a transmis condoleanțe familiilor celor decedați, într-un mesaj postat pe Twitter. În luna marte a acestui an, 19 oameni, între care nouă copii, au murit în Madagascar după ce au consumat carne de broască. Cazuri similare au fost raportate și în Indonezia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Șapte oameni au murit, între care un copil de doar 3 ani, după ce au mâncat carne de broască țestoasă, în Zanzibar