Antena Meniu Search
x

Șapte suspecți de crimă, linșați și arși de vii în Africa de Sud. Li s-a pus un "colier de foc" la gât

Şapte presupuşi criminali au fost prinşi, imobilizaţi şi arşi de vii de o mulţime, într-una dintre cele mai violente zone urbane din Africa de Sud, au anunţat poliţia şi localnicii, potrivit AFP.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 03.12.2023, 16:57

polițiști din Africa de Sud
Șapte suspecți de crimă, linșați și arși de vii în Africa de Sud. Li s-a pus un "colier de foc" la gât - Shutterstock (arhivă)

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Mavela Masondo, "investigaţiile preliminare indică faptul că victimele au fost atacate şi arse de mulţime".

La faţa locului au fost trimise forţe suplimentare de poliţie. "Vctimele au fost urmărite, prinse şi legate înainte de a fi ucise. Da, a fost un <<colier?>", a declarat un localnic, referindu-se la "calvarul colierului", şi anume la faptul că un pneu (sau o frânghie) este pus în jurul gâtului victimei, stropit cu benzină şi apoi aprins.

Poliţia "condamnă cu fermitate actele de răzbunare şi de luare a legii în propriile mâini, deoarece acestea constituie infracţiuni penale grave", a precizat purtătorul de cuvânt, potrivit News.ro.

Africa de Sud are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalităţii din lume

Dar oficialii din Diepsloot, un township cu populaţie predominant de culoare, care are peste 350.000 de locuitori, spun că oraşul a fost abandonat de autorităţi.

Ţara, care are o populaţie de aproximativ 60 de milioane de locuitori, a înregistrat o medie de 68 de crime pe zi în al doilea trimestru din 2023, o creştere de aproape 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Mapamond » Șapte suspecți de crimă, linșați și arși de vii în Africa de Sud. Li s-a pus un "colier de foc" la gât