Antena Meniu Search
x

Şase morţi în urma unei revolte izbucnite într-o închisoare din Ecuador. Toţi erau suspecţi în asasinarea fostului candidat la alegerile prezidenţiale Fernando Villavicencio

Autorităţile din Ecuador sunt, din nou, în alertă maximă, după ce o revoltă a izbucnit într-o închisoare din Guayaquil, unul dintre cele mai mari oraşe din Ecuador.

de Redactia Observator

la 07.10.2023, 08:11

  • Sute de deţinuţi au fost ucişi, în ultimii doi ani, în închisorile din Ecuador.

Autorităţile locale au anunţat că incidentul a izbucnit într-un sector al închisorii Guayas, una dintre cele cinci închisori care alcătuiesc unul dintre cele mai mari centre pentru deţinuţi din întreaga lume.

Conform wionews.com, incidentul a izbucnit vineri după-amiază, iar reprezentanţii închisorii au solicitat inclusiv ajutor militar pentru calmarea situaţiei. Bilanţul provizoriu arată că cel puţin şase deţinuţi au murit şi câteva zeci de deţinuţi au fost răniţi.

Evenimentul este doar ultimul dintr-un lung şir de incidente izbucnite în închisorile din Ecuador. Se preconizează că, în ultimii doi ani, cel puţin 430 de deţinuţi au murit în incidente izbucnite în închisorile din Ecuador, incidente care ar avea la bază conflictele dintre carteluri sângeroase care au legături profunde cu crima organizată din Columbia şi din Mexic.

Totuşi, autorităţile din Ecuador au demarat o anchetă în legătură cu această revoltă, în condiţiile în care există informaţii conform cărora toţi cei şase deţinuţi ucişi ar fi fost suspecţi în asasinarea lui Fernando Villavicencio, fost candidat la alegerile prezidenţiale din Ecuador. Fernando Villavicencio trebuia să candideze la alegerile prezidenţiale din 20 august 2023.

Pe acelaşi subiect

Pe 9 august 2023, cu 11 zile înainte de alegeri, Fernando Villavicencio, care era al doilea favorit la alegerile prezidenţiale, conform sondajelor de opinie, a fost asasinat undeva la periferia capitalei Quito. Imediat după ce a participat la o acţiune din campania pentru alegeri, Villavicencio a fost împuşcat în cap în timp ce încerca să urce într-o maşină.

Alte nouă persoane au fost rănite în incidentul respectiv, iar unul dintre suspecţi a fost ucis cu focuri de armă de forţele de ordine.

Presa internaţională a anunţat, la momentul respectiv, că Villavicencio primise în ultimele săptămâni mai multe ameninţări cu moartea, inclusiv din partea puternicului Cartel Sinaloa, iar politicianul avea mai multe gărzi de corp în jurul său în momentul în care infractorii au reuşit, totuşi, să-l asasineze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Şase morţi în urma unei revolte izbucnite într-o închisoare din Ecuador. Toţi erau suspecţi în asasinarea fostului candidat la alegerile prezidenţiale Fernando Villavicencio