Antena Meniu Search
x

Sat din Elveţia, sub ameninţarea unei stânci uriaşe. Oamenii strâng pe apucate agoniseala de o viaţă, înainte ca totul să se facă praf şi pulbere

O stâncă uriașă s-ar putea prăbuși în câteva zile peste un sat din Elveția. Locuitorii din Brienz sunt evacuați, iar cele "două milioane de metri cubi de rocă" le-ar putea face pulbere agoniseala de o viaţă.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 11:48

Sat din Elveţia, sub ameninţarea unei stânci uriaşe
Sat din Elveţia, sub ameninţarea unei stânci uriaşe - Twitter

Locuitorilor din satul elvețian Brienz li s-a spus să își facă bagajele și să plece imediat deoarece o stâncă uriașă s-ar putea prăbuși peste casele lor. Experții avertizează că "două milioane de metri cubi de rocă" de pe muntele de deasupra localității se vor desprinde și se vor prăbuși în vale în următoarele zile. În satul Brienz nu au mai rămas decât aproximativ 70 de locuitori, relatează Mediafax.

Stânca uriaşă stă să se prăbuşească

De asemenea, satul este construit pe un teren care se prăbușește, ceea ce a făcut ca turla bisericii să se încline și alte clădiri să crape. Sătenii sunt obișnuiți cu bolovani care se prăbușesc în grădinile lor. Totuși, geologii au avertizat că mișcarea rocilor s-a intensificat. O parte a peretelui stâncos alunecă cu o viteză de 32 de metri în fiecare an.

Chiar dacă se credea că evacuarea va avea loc la vară, ultimele evaluări au arătat că o alunecare de pietre este iminentă. Ordinul de a pleca a venit brusc marți dimineața. Nimeni nu are voie să intre în sat, iar locuitorii trebuie să plece până vineri, cel târziu.

Nu se știe cum anume va cădea bucata de rocă. Stânca ar putea să se prăbușească treptat, evitând cea mai mare parte a satului, sau ar putea să cadă rapid, distrugând Brienz în întregime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Sat din Elveţia, sub ameninţarea unei stânci uriaşe. Oamenii strâng pe apucate agoniseala de o viaţă, înainte ca totul să se facă praf şi pulbere