Antena Meniu Search
x

Foto Satul din Spania care le oferă turiştilor 1.600 euro pe an să se mute aici. Cât costă casele

Un sat pitoresc din Spania vrea să atragă un val de turişti străini şi nu numai, pe care să-i convigă să se mute aici. Nu se bazează doar pe peisajele superbe, ci şi pe preţurile mici ale caselor. Mai mult decât atât, autorităţile sunt dispuse să le ofere 1.600 de euro pe an celor dispuşi să îşi cumpere o locuinţă în sat.

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 17:24

Piaţa imobiliară se adaptează constant, iar dacă se doreşte repopularea unei zone, preţurile pot să scadă nesperat de mult. Mai mult, autorităţile pot veni şi cu oferte atractive, care să aducă în cel mai scurt timp cumpărători. Este şi cazul unui sat din Spania, care speră să dea lovitura cu un pachet complet: case ieftine de vânzare, peisaje superbe, dar şi suma de 1.600 de euro, plata anuală primită de cei care se mută aici.

Cât costă casele scoase la vânzare în sat

Este vorba despre satul Rubia, adăpostit în munţii din nord-vestul Spaniei, un loc mic, dar pentru care autorităţile au planuri măreţe. Se doreşte repopularea rapidă a zonei muntoase, motiv pentru care străinii ce vor veni aici să înceapă o nouă viaţă vor primi până la 145 de euro în fiecare lună. Schema are drept obiectiv încurajarea familiilor cu copii să rămână în Rubia şi să dezvolte economia locală, relatează The Sun.

Nu doar casele sunt ieftine, ci şi cheltuielile de zi cu zi, se laudă autorităţile. Cât despre locuinţe, o casă cu trei etaje şi o terasă imensă, care vine la pachet şi cu o bucată de teren de dimensiuni considerabile, costă în jur de 95.000 de euro. Iar pentru o casă mai modestă, cu mai puţine încăperi, preţurile se învârt în jurul sumei de 20.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Populaţia zonei rurale din Spania s-a diminuat în timp, ajungând în prezent la puţin peste 1.400. Valul de noi rezidenţi ar revigora localitatea şi ar da un imbold dezvoltării economice. Cel mai apropiat oraş major este Ponferrada, aflat la 35 de kilometri distanţă.

Oraşul care plăteşte rezidenţilor 2.600 de euro. Suma creşte la naşterea fiecărui copil

Într-un alt colţ al ţării, un orăşel scăldat de soare oferă câte 2.600 de euro străinilor dispuşi să se mute aici. Suma poate fi chiar mai mare dacă familiile nou-venite au de gând să aibă şi un bebeluş. Este propunerea autorităţilor din Ponga, Spania, situat la 56 de kilometri de oraşul vecin. Afacerile locale se bazează pe agricultură şi apicultură, locul fiind faimos pentru produsele tradiţionale de caliatate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Satul din Spania care le oferă turiştilor 1.600 euro pe an să se mute aici. Cât costă casele