Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scrisoarea care l-ar fi putut costa 725 €. Un detaliu i-a dat pe escroci de gol: "Părea a fi adevărată"

Un bărbat a fost la un pas să rămână fără 725 de euro, după ce a primit o scrisoare de la executorul judecătoresc care spunea că are sute de amenzi de parcare neplătite. Și-a da seama la timp însă că este victima unei înșelătorii, potrivit Mirror.

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 12:47

Scrisoarea care l-ar fi putut costa 725 €. Un detaliu i-a dat pe escroci de go Scrisoarea care l-ar fi putut costa 725 €. Un detaliu i-a dat pe escroci de go - Shutterstock

Paul Szczerbakowicz, din Leeds, a primit o scrisoare prin poștă de la „Executorii judecătorești de la Înalta Curte”, în care scria că trebuie să plătească 725 de euro pentru toate amenzile de parcare neplătite pe care le-a acumulat sau riscă să fie vizitat de polițiști, care îi vor ridica mai multe bunuri din casă.

Cum și-a dat seama că urmează să fie tras pe sfoară

Deși a recunoscut că scrisoarea părea legitimă, inițial a fost sceptic și a decis să contacteze compania. A avut noroc însă. Când i-au spus că trebuie să plătească amenda înainte de a-i putea spune exact pentru ce este, i-a confirmat că este o înșelătorie.

Articolul continuă după reclamă

„Mi-au trimis o scrisoare acasă, care includea numărul de înmatricularea al mașinii mele, spunând că datoram 725 de euro pentru niște parcări neplătite și că aveam șapte zile să plătesc, altfel vor veni la mine acasă. Am fost confuz pentru că trebuie să ratezi mai întâi alte șase sau șapte scrisori și nu știam de niciun tichet de parcare, dar părea real. Când am început să mă uit la detalii, compania părea a fi o companie adevărată. Persoana care a semnat-o părea să fie un executor judecătoresc adevărat. Le-am trimis un e-mail pentru a întreba care este taxa de parcare și mi-au răspuns spunând că nu vor spune până când am făcut o plată, ceea ce m-a făcut să cred că ar putea fi o înșelătorie”, a spus bărbatul.

În ciuda faptului că a putut să-și dea seama destul de repede că totul era o înșelătorie, Paul a explicat că este încă îngrijorător, deoarece compania a continuat să-l amenințe cu alte acuzații, precum și cu „intrare forțată” în casa lui și chiar „ Înalta Curte".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Mapamond » Scrisoarea care l-ar fi putut costa 725 €. Un detaliu i-a dat pe escroci de gol: "Părea a fi adevărată"