Antena Meniu Search
x

Secretul dureros ascuns într-o fotografie, descoperit de mama unui băieţel de un an. Avertismentul englezoaicei pentru părinţi

Se spune că mamele îşi cunosc cel mai bine copiii, iar în cazul unei femei din Marea Britanie atenţia sa la detalii a fost salvatoare pentru fiul ei. Micuţul Cillian Coyles a fost diagnosticat cu o formă de cancer la vârsta de doar un an, după ce mama lui a observat ceva suspect într-o fotografie.

de Redactia Observator

la 14.04.2022, 10:49

Fotografia ascundea un secret dureros
Fotografia ascundea un secret dureros - Facebook via Mirror

Strălucirea nefirească din ochii fiului său a pus-o pe gânduri pe Leonnie Ord, o femeie din Marea Britanie. Aceasta a descoperit că Cillian Coyles, în vârstă de doar un an, are cancer, după ce a privit o fotografie cu micuţul. Iniţial, a crezut că e vorba de refleţia luminii, însă intuiţia a fost mai puternică decât orice raţionament aparent logic. L-a dus la medic, unde a fost stabilit diagnosticul dureros: retinoblastom, o tumoră malignă la nivelul ochilor. 

Deşi a început imediat tratamentul şi chimioterapia, copilul şi-a pierdut parţial vederea. Acum nu mai vede cu ochiul stâng, relatează Mirror. În ciuda greutăţilor, micuţul mai găseşte încă puterea să zâmbească. O mulţime de oameni cu suflet bun adună bani pentru el, într-un fond caritabil pentru a-i finanţa tratamentul.

Mesajul mamei, care luptă alături de fiul său bolnav

Zâmbetul său e nelipsit şi din fotografii, inclusiv în imaginea care i-a ridicat pentru prima oară suspiciuni mamei. "Pe scurt, acea poză fericită, radioasă ascunde un secret mortal dacă nu e descoperit la timp", povesteşte Leonnie Ord. "Dacă sesizaţi ceva neobişnuit în ochii copiilor voştri, nu ezitaţi să apelaţi la medic. La fel şi în cazul copiilor prietenilor sau în cei din pozele de pe Facebook. Nu vă temeţi să le avertizaţi părinţii", adaugă ea. "E mai bine să se sperie decât să aştepte fără să bănuiască nimic momentul în care va fi deja prea târziu pentru cei mici."

Dacă e depistată devreme, sunt şanse mari ca această formă de cancer să fie tratată cu succes. Printre simptome se numără o reflecţie albă vizibilă la nivelul pupilei, modificarea culorii irisului ori vederea înceţoşată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Secretul dureros ascuns într-o fotografie, descoperit de mama unui băieţel de un an. Avertismentul englezoaicei pentru părinţi