Antena Meniu Search
x

Și-a lipit buzele cu bandă adezivă și spune că asta i-a salvat sănătatea. „Oamenii au crezut că este puțin ciudat, dar a funcționat”

O femeie de 33 de ani a povestit cum a luat decizia de a-și închide literalmente gura cu bandă adezivă pentru a-și salva sănătatea și căsnicia. Jane Tarrant a spus că respirația ei era atât de dificilă încât soțul ei a poreclit-o Darth Vader, iar decizia de a folosi o mică bucată de bandă adezivă pe buze i-a schimbat viața.

de Redactia Observator

la 01.01.2022, 15:30

Jane Tarrant și-a lipit buzele cu bandă adezivă
Și-a lipit buzele cu bandă adezivă și spune că asta i-a salvat sănătatea. „Oamenii au crezut că este puțin ciudat, dar a funcționat” - The Sun/Jane Tarrant

Jane Tarrant, din Bicester, Anglia, a spus că din copilărie obișnuia să se chinuie să respire pe nas și nu știa cum să rezolve această problemă. Timpul a trecut și respirația ei era din ce în ce mai dificilă. Noaptea sforăia ”ca un soldat” și scotea zgomote ciudate - ceea ce îl înnebunea pe partenerul ei, de 39 de ani - și se simțea complet epuizată la cel mai mic efort.

Ani de zile, Jane s-a luptat cu numeroasele ei neplăceri „minore” de sănătate, pe care le-a observat pentru prima dată la vârsta de șapte ani. Ulterior, ea a înțeles că toate problemele ei de sănătate decurg din faptul că suferă de o „respirație cronică pe gură”.

Femeia spune că obosea extrem de repede pentru că respira doar pe gură

După câteva cercetări, Jane a aflat că există o modalitate prin care să se reantreneze să respire doar pe nas. ”Mi-am închis gura și nu m-am uitat niciodată înapoi. Când am auzit prima dată despre asta, m-am gândit: „Doamne, nu, nu, nu, nu, nu, asta nu este pentru mine”. Dar eram atât de hotărâtă să-mi schimb viața, încât am făcut-o”, a spus ea.

Pe acelaşi subiect

Nu numai că i-a îmbunătățit condiția fizică, dar simplul fapt că a început să respire pe nas a făcut minuni în relația ei cu soțul și cu fiica lor de doi ani.

„Obișnuiam să sforăi și să scot sunete ciudate, așa că soțul meu, drăguț, m-a poreclit Predatorul și Darth Vader”, a spus Jane.

Jane nu s-a rușinat să iasă în public cu buzele lipite cu bandă adezivă

Jane nu s-a ferit să poarte banda adezivă pe buze în public, ea devenind rapid un accesoriu de nelipsit. 

„Oamenii au crezut că este puțin ciudat, dar a funcționat”, a spus ea. „Am senzația că sunt protejată, e liniștitor”, a mai spus ea.

Pe lângă îmbunătățirea relațiilor și a sănătății mintale, reeducarea respiratorie i-a permis femeii de 33 de ani mai multă libertate și în ceea ce privește sănătatea ei fizică.

Reeducare respiratorie la 33 de ani

„Acum pot face aceeași plimbare de 20 de minute până la grădiniță la fel de repede ca soțul meu și nu mă simt la fel de anxioasă, pe când înainte nu puteam ține pasul. (...) De asemenea, obișnuiam să dorm toată duminica ca și cum aș fi fost într-o epuizare constantă, dar acum creierul meu se poate recupera. Am găsit în sfârșit piesa lipsă din puzzle”, a spus femeia. 

Dorind să împărtășească experiența ei cu alții, Jane și-a părăsit jobul în marketing pentru a înființa LiNK BREATHING, o comunitate care îi ajută și pe alții să se conecteze la propriul corp respirând eficient.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Și-a lipit buzele cu bandă adezivă și spune că asta i-a salvat sănătatea. „Oamenii au crezut că este puțin ciudat, dar a funcționat”