Antena Meniu Search
x

Galerie foto Și-a măcelărit întreaga familie cu sânge rece, după care s-a sinucis. Nici măcar fiul de 17 ani nu a scăpat. Crima care a șocat întreaga Italie

O dimineață banală s-a transformat într-o adevărată tragedie. Un bărbat, fost inginer de profesie și consultant IT în vârstă de 67 de ani, și-a măcelărit întreaga familie, după care s-a sinucis.

de Monica Palade

la 27.09.2023, 21:03

Omul a lăsat și o serie de bilete de adio în care își anunța intențiile, fără să mărturisească însă și motivul care a stat la baza comiterii lor.

Și-a masacrat întreaga familie

Masacrul a avut loc, miercuri dimineața, în Alessandria, Italia. Martino Benzi și-a atacat prima dată fiul, pe Matteo, în vârstă de 17 ani, în camera sa, din casa lor aflată în via Lombroso. Nu se știe dacă adolescentul dormea sau abia se trezise din somn. Potrivit anchetatorilor, l-a înjunghiat de mai multe ori în piept și în gât. Țipetele copilului ar fi făcut-o pe mama lui, Monica Berto, în vârstă de 55 de ani, să vină în fugă să vadă ce se întâmplă. La rândul său, avea să încerce să se apere de atacul furibund al bărbatului. Și ea a fost lovită de mai multe ori: a fost găsită întinsă într-o altă cameră, cu o rană mortală la gât. Imediat după cele două crime, bărbatul s-a apucat de scris mai multe bilete, fără să își mărturisească însă motivele.

Apoi a mers să își viziteze soacra, pe Carla Schiffo, în vârstă de 80 de ani, în azilul de bătrâni Providența Divină din cartierul Orti al orașului. A omorât-o cu briciul de bărbierit în cameră, după care, în cele din urmă, și-a luat viața în curtea azilului, scrie La Repubblica.

Pe acelaşi subiect

A lăsat mai multe bilete de adio

Anchetatorii au descoperit masacrul din casa bărbatului, după ce au găsit un bilet asupra lui Martino Benzi, care îi îndemna să meargă să vadă ce s-a întâmplat în casa lui, unde îi vor găsi morți și pe soția și fiul lui.

Benzi a fost inginer, după ce a absolvit Politehnica din Torino în 1982. În prezent, deținea o firmă de consultanță IT, design și creare de site-uri web. Soția sa, Monica Berta, născută în 1968, a lucrat în Valenza Po. În trecut se pare că suferise de o boală care a forțat-o să stea internată în spital mult timp. Fiul cuplului, Martino, în vârstă de 17 ani, studia la Itis Alessandro Volta. În casa bărbatului, au fost găsite mai multe bilete referitoare la intențiile sale, în special la metodele crimelor sale, dar nimic care, potrivit anchetatorilor, să clarifice motivul masacrului. Ar putea exista, totuși, diverși factori familiali. greutăți întâmpinate de bărbat, inclusiv o criză economică și boala soției sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Și-a măcelărit întreaga familie cu sânge rece, după care s-a sinucis. Nici măcar fiul de 17 ani nu a scăpat. Crima care a șocat întreaga Italie