Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Sufrageria s-a transformat în spital, mi-e teamă" O mamă a două fete a mers la spital crezând că are o infecţie la ureche, dar a aflat că are cancer în stadiul patru, în UK

Un bărbat a descris tortura de a-şi vedea soţia pierzându-şi capacitatea de a avea grijă de ea însăşi, după ce o „infecţie a urechii” s-a dovedit a fi ceva mult mai grav.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.12.2021, 16:17

Adrian Witcomb, în vârstă de 56 de ani, a mărturisit că starea soţiei sale, Sarah, în vârstă de 50 de ani, s-a deteriorat rapid în câteva săptămâni şi mai poate să meargă sau să stea în picioare. Cea care i-a fost alături la bine şi la greu în ultimii 22 ani este dependentă „în fiecare moment” de grija şi atenţia acestuia.

Coșmarul lor a început în septembrie 2021, când Sarah, expert în vânzări IT, a început să aibă constante dureri de cap.

„A început să aibă dureri de cap foarte mari toată ziua şi după câteva săptămâni a mers la medic, bănuind că ar putea avea o infecţie gravă la ureche. Câteva zile mai târziu, Sarah a căzut de la etaj pe scări. Avea culoarea pielii albăstruie şi învineţită, aşa că am chemat imediat ambulanţa şi a fost transportată la urgenţe. Acolo, medicii credeau că ar putea avea labirintită, o infecţie a urechii şi i-au dat antibiotice”, a povestit Adrian.

Soţul: "Este incredibil de greu să-ți vezi soția în această stare”

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a început însă să intre în panică atunci când a observat că medicamentul nu îşi face efectul, iar soţia lui a început să se simte din ce în ce mai rău: „A doua zi am sunat din nou la salvare, pentru că ştiam că Sarah nu era bine. Au venit să o verifice şi au decis să o transporte din nou la spital pentru alte analize”

La scurt timp, familia din Bromsgrove, Worcestershire, a aflat adevărata cauză a simptomelor femeii. Rezultatele analizelor făcute la Spitalul Worcester au arătat că avea de fapt un glioblastom de gradul patru, o tumoare canceroasă inoperabilă şi cu creştere rapidă la creier, boală care are o rată medie de supravieţuire de 12-18 luni. Simptomele unui glioblastom pot fi inițial destul de nespecifice, provocând adesea dureri de cap, greață, confuzie, pierderi de memorie, incontinență și vărsături.

„Nu îmi venea să cred că se întâmplă asta. Viața familiei noastre a fost dată peste noapte peste cap. Au început prin a-i administra o doză mare de chimio, înainte de a o reduce și de a adăuga radioterapie la planul ei de tratament. Acum două săptămâni a suferit o criză și o sângerare la creier. De atunci, ea nu a mai putut să meargă sau să stea în picioare. Doarme mult și când este trează nu poate citi nici mesajele de pe telefon, așa că trebuie să o ajut să le înțeleagă. Mă simt foarte amorțit. Este incredibil de greu să-ți vezi soția în această stare”, a mai spus Adrian. 

Soţul se roagă şi speră la o minune care să-i vindece soţia

Diagnosticul a fost, de asemenea, profund traumatizant şi pentru fetele celor doi, Issobella, în vârstă de 20 de ani şi Sofia, în vârstă de 18 ani. Mai mult, Adrian și Issobella lucrează pe rând de acasă și dorm la parter pentru a avea grijă de Sarah tot timpul.

„Sufrageria noastră a fost transformată într-o secție de spital improvizată, cu un pat de spital, un scaun cu rotile și o comodă”, a povestit bărbatul. „Cea mică a fost martoră atunci când a avut criza şi a fost foarte traumatizant. Sarah, Issobella și Sofia sunt foarte apropiate, așa că le este foarte greu să-și vadă mama așa. Întotdeauna i-am poreclit Kardashians, cu siguranță sunt depășit numeric în casă. Ele sunt întreaga mea lume și a fost foarte dificil. Ne putem concentra acum doar să-i îmbunătăţim starea lui Sarah, dar, în ultimele 3 luni, am văzut că s-a înrăutăţit. Mi-e teamă de rezultatele pe care urmează să le obținem după Crăciun, când o vor scana din nou pentru a vedea dimensiunea tumorii după această rundă de tratament”, a adăugat el.

Un prieten de familie a deschis o pagină pentru strângeri de fonduri cu scopul de a ajuta familia pentru facturile de spitalizare şi medicamente, mai ales că Adrian începe să se intereseze de tratament alternativ şi în sectorul privat, relatează The Sun.

„Obiectivul este de a strânge 40.000 de lire sterline pentru a ne permite să încercăm un tratament alternativ. Trăim cu acest nor întunecat deasupra noastră. Tot ce ne dorim este ca Sarah să se simtă mai bine. Am face orice să fe mai bine. Este tot ceea ce putem spera acum”, a conchis Adrian.

El speră să obţină pentru soţia lui şansa la un tratament de imunoterapie şi terapie cu fascicul de protoni, primul este încă în studii clinice pentru tumorile cerebrale, în timp ce cel din urmă este disponibil pentru pacienții eligibili în NHS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » "Sufrageria s-a transformat în spital, mi-e teamă" O mamă a două fete a mers la spital crezând că are o infecţie la ureche, dar a aflat că are cancer în stadiul patru, în UK