Antena Meniu Search
x

"Sunt scăpate de sub control". Un sat din Anglia e terorizat de zeci de găini sălbatice. Localnicii se plâng că vieţile lor au devenit "un iad"

Localnicii din Snettisham, un sătuc din comitatul Norfolk, se plâng că vieţile lor au devenit "un iad" din cauza găinilor sălbatice care trăiesc într-o pădure din apropiere. Păsările le distrug grădinile, fac multă gălăgie şi mizerie, spun sătenii, potrivit The Guardian.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 11:53

"Sunt scăpate de sub control". Un sat din Anglia e terorizat de zeci de găini sălbatice. Localnicii se plâng că vieţile lor au devenit "un iad"
"Sunt scăpate de sub control". Un sat din Anglia e terorizat de zeci de găini sălbatice. Localnicii se plâng că vieţile lor au devenit "un iad" - Shutterstock

Liniştea localităţii din nord-estul Angliei a fost perturbată de înmulţirea unor găini sălbatice, "scăpate de sub control", aşa cum descriu sătenii situaţia cu care se confruntă în prezent. Oamenii se plâng că păsările fac gălăgie şi le distrug grădinile. Ba mai mult, localnicii sunt supăraţi şi pe faptul că tot mai mulţi turişti călătoresc în satul lor pentru a vedea "bizara atracţie", le lasă mâncare, ceea ce atrage şobolani. 

Sătenii au ridicat problema la consiliul parohial, care amenință acum că va îndepărta complet găinile. Rod Mackenzie, un consilier parohial, a declarat că păsările “sunt o pacoste. Dacă intră în grădina ta, dezgroapă tot. Nu este vorba doar de mâncare pentru găini, ci de orice deșeu pe care îl găsesc și asta atrage șobolani. Ce a lăsat cineva săptămâna trecută? Un kilogram de creveți. Șobolanii sunt destul de mari pe aici și se înmulțesc ca nebunii.”

Ben King, în vârstă de 48 de ani, care locuiește pe strada unde se cuibăresc păsările, a spus că trebuie să poarte dopuri de urechi pentru a putea dormi noaptea. “Sunt scăpate de sub control acum, nu mai sunt doar una sau două... dacă cineva ar veni să le mute, l-aș cinsti cu o bere”

Articolul continuă după reclamă

Sunt însă şi voci care susţin că păsările gălăgioase fac parte din farmecul local. O femeie care s-a mutat recent în sat susţine că nu o deranjează să convieţuiască alături de găinile sălbatice. “Înainte să ne mutăm aici, nu știam că se trezesc la 4 dimineața, dar asta dă caracter locului”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Mapamond » "Sunt scăpate de sub control". Un sat din Anglia e terorizat de zeci de găini sălbatice. Localnicii se plâng că vieţile lor au devenit "un iad"