Antena Meniu Search
x

Tânără dată în judecată de părinţi, pentru că a refuzat să le mai dea bani. Legea bizară din Thailanda care o poate trimite după gratii. "Nu au contribuit la creşterea mea"

O tânără în vârstă de 31 de ani se teme că va ajunge după gratii, după ce a fost dată în judecată chiar de către cei care i-au dat viaţă. Părinţii femeii au acuzat-o că a încălcat o lege bizară din Thailanda, care prevede ca descendenţii să-şi întreţină financiar mama şi tatăl. Tânăra are, însă, o altă versiune a poveştii şi speră să-şi dovedească nevinovăţia.

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 11:09

Tânără dată în judecată de părinţi, pentru că a refuzat să le mai dea bani
Tânără dată în judecată de părinţi, pentru că a refuzat să le mai dea bani - Shutterstock

O femeie de 31 de ani din Thailanda a tremurat de frică în sala de judecată, acolo unde a fost adusă chiar de părinţii ei. Aceasta susţine că mama şi tatăl ei s-au înfuriat când a refuzat să le dea echivalentul a 1.400 de lire sterline, pentru ca aceştia să-şi deschidă o mică afacere în satul unde locuiesc. Tânăra, care trăieşte în prezent în Bangkok împreună cu soţul ei, susţine că familia ei o presează mereu să trimită bani acasă, sub diverse pretexte.

Legea care-i obligă pe copii să-şi întreţină părinţii

Acum, a fost adusă în faţa legii chiar de cei care i-au dat viaţă. Asta pentru că, potrivit unei legi din ţara asiatică, copiii sunt obligaţi să le asigure suport financiar părinţilor. Femeia a declarat, conform Mirror, că întâmpină dificultăţi în a-şi găsi un avocat al apărării. Crede că ar avea o şansă să-şi dovedească nevinovăţia. În Codul Civil, secţiunea 1563, este prevăzut şi că, deşi copiii trebuie să-şi întreţină părinţii, acest lucru este valabil atunci când aceştia au o vârstă înaintată, sunt bolnavi sau nu-şi pot asigura singuri mijloacele de trai. Dar dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă să fie amendată, dar şi să ajungă la închisoare.

"După ce m-am născut, m-au lăsat în grija bunicilor. Nu au contribuit niciodată la creşterea mea, dar acum mă dau în judecată. Nici nu mai ştiu cu cine să mă consult", spune tânăra. Aceasta a subliniat că părinţii săi nu au ajutat-o cu nimic de-a lungul vieţii, dar au apărut în peisaj, extrem de insistenţi, atunci când a obţinut un loc de muncă bine pătit. "Bunica vindea gustări ca să mă crească, în timp ce bunicul pleca la pescuit, muncea la fermă sau împletea coşuri din răchită. Îmi amintesc cum le-au cerut bani părinţilor mei, ca să mă trimită la facultate, iar ei au refuzat. Credeau că educaţia mea e inutilă şi că ar trebui pur şi simplu să mă căsătoresc", a adăugat ea.

Dezamăgită de lipsa de impicare a părinţilor, femeia s-a angajat într-o fabrică, pentru a face rost de bani de studii. Iar când toate eforturile sale au dat roade şi a început să câştige suficienţi bani părinţii au apărut brusc în viaţa ei, dornici să primească ajutorul ei. "De fiecare dată când vorbeam îmi cereau bani sau ne certam din cauza asta. Voiau un fel de alocaţie lunară", spune tânăra. Aceasta speră să scape cu bine la finalul procesului şi să pună capăt neînţelegerilor din familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Tânără dată în judecată de părinţi, pentru că a refuzat să le mai dea bani. Legea bizară din Thailanda care o poate trimite după gratii. "Nu au contribuit la creşterea mea"