Antena Meniu Search
x

Ţara care a raportat din nou un caz de ebola. O femeie care a intrat în contact cu 131 de persoane a murit

Republica Democrată Congo se confruntă cu o reapariție a virusului Ebola după ce un caz a fost confirmat de către autoritățile locale luni seară, potrivit unui comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

de Antonia Roşu

la 23.08.2022, 18:19

Ţara care a raportat primul caz de ebola. O femeie care a intrat în contact cu 131 de persoane a murit
Ţara care a raportat primul caz de ebola. O femeie care a intrat în contact cu 131 de persoane a murit - Profi Media

Cazul a fost identificat după ce probele unei femei în vârstă de 46 de ani, din provincia estică Kivu de Nord, au indicat un rezultat pozitiv după ce aceasta a murit pe data de 15 august.

Analizele au arătat că acest caz a fost legat genetic de focarul izbucnit în 2018-2020, din provinciile Kivu de Nord și Ituri, potrivit CNN. Oamenii de știință spun că virusul poate rămâne prezent în sistemul nervos central și în fluidele corporale ale supraviețuitorilor și poate izbucni mult mai târziu.

Republica Democrată Congo, îngrijorător de predispusă la infectarea cu virusul ebola

„Resurgențele virusului Ebola au loc cu o frecvență mai mare în Republica Democrată Congo, ceea ce este îngrijorător”, a declarat Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa. Totuși, ea și-a exprimat încrederea în autoritățile locale din Sistemul de Sănătate pentru a limita răspândirea virusului, așa cum au făcut de mai multe ori în trecut.

Pe acelaşi subiect

Urmărirea și monitorizarea contactelor sunt în curs de desfășurare, iar două sute de vaccinuri vor fi trimise în zonă săptămâna aceasta pentru a începe o campanie de vaccinare cu scopul reducerii şanselor de răspândire, potrivit comunicatului.

131 de persoane au intrat în contact cu victima

Cel puțin 131 de persoane intrate în contact cu victima au fost identificate, inclusiv 60 de lucrători din din prima linie a domeniului sănătății, dintre care 59 vaccinați împotriva Ebola.

Pădurile tropicale dense din Congo sunt un rezervor natural pentru virusul Ebola, care provoacă febră, dureri corporale și diaree. Țara a înregistrat 14 focare din 1976 încoace. Focarul din 2018-2020 a fost cel mai mare din Congo și al doilea cel mai mare înregistrat vreodată, cu aproape 3.500 de cazuri totale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Ţara care a raportat din nou un caz de ebola. O femeie care a intrat în contact cu 131 de persoane a murit