Antena Meniu Search
x

Tată devastat de durere după ce fiul său a fost ucis de noul iubit al fostei sale partenere, în Anglia: "Nu am apucat să-mi văd băiatul. Nu ştiu cum să trec peste pierderea cuiva pe care nu l-am avut niciodată"

Durere fără margini pentru un tată al cărui bebeluş a fost ucis de noul iubit al fostei sale partenere şi pe care nu a mai apucat să-l vadă vreodată.

de Monica Palade

la 04.10.2021, 11:06

Liam Gibb, în vârstă de 34 de ani spune că se simte „gol”, „furios” şi „pierdut” după ce fiul său, Teddie, a fost ucis de Kane Mitchell.

Suferinţa este cu atât mai mare cu cât bărbatul nu a apucat să-şi cunoască deloc copilul. Kane Mitchell a primit închisoare pe viaţă, după ce i-ar fi provocat copilului mai multe răni. Copilul de 11 săptămâni a murit zece zile mai târziu la spital.

Bebeluşul a fost „strâns puteric”, „scuturat bine” şi „lovit cu capul de o surprafaţă dură”, potrivit audierilor de la Cambridge Crown Court. Teddie a avut fractură de craniu şi hemoragie la creier. Mitchell, care locuia cu mama lui Teddie, Lucci Smith, în St Neots, Cambridgeshire, a fost găsit vinovat de crimă în luna ianuarie, după ce juraţii au ajuns la concluzia că el a provocat rănile fatale. A primit condamnarea pe viaţă, iar judecătorul a impus un termen de cel puţin 18 ani de închisoare fără posibilitatea de eliberare.

Lucci Smith, 29 de ani, a fost de asemenea găsită vinovată de judecător pentru neglijenţă, dar a fost achitată la acuzaţiile de provocare şi că ar fi permis rănirea gravă a copilului. A fost condamnată la doi ani de muncă în folosul cominităţii. La audieri s-a spus că Mitchell şi Smith au fost într-o relaţie timp de opt luni şi că au locuit cu Teddie.

Pe acelaşi subiect

Tată distrus de durere

Pus în faţa faptului împlinit, Liam, tatăl copilului şi un fost grădinar peisagist din St Neots, Cambridgeshire, a mărturisit: „Sunt atât de furios. Nu există cuvinte care să descrie ce simt. După despărţire, nu am putut să mă implic la sarcină, la naştere şi nici măcar nu l-am întâlnit de când s-a născut. Nu l-am ţinut niciodată în braţe şi nu l-am văzut în carne şi oase. Nu-mi voi mai întâlni vreodată băiatul şi nu îl voi mai vedea crescând. Nu voi mai putea să-i citesc sau să-l duc la fotbal. Nu ştiu cum să trec peste ceva ce nu am avut vreodată. Fiul meu a fost ucis, dar nu m-a supărat doar pe mine. Familia mea este distrusă, de asemenea. L-au ucis pe nepotul mamei mele, este terminată. Urăsc ceea ce s-a întâmplat, este foarte greu să îmi țin sub control furia”.

Liam şi Lucci s-au cunoscut în luna octombrie 2018 cu ajutorul prietenilor comuni şi, în curând, s-a mutat cu ea şi cei trei copii ai ei. În mai puţin de două luni, femeia a rămas însărcinată cu Teddie, dar relaţia a eşuat, iar Liam a ieşit din viaţa sa. Lucci s-a mutat în curând cu ucigaşul lui Teddie, Kane Mitchell.

Pe 1 noiembrie 2019, la ora 15.00, serviciul de ambulanţă a fost chemat la Pattison Court, St Neots, unde Teddie a fost găsit inconştient şi în stop cardiac. Smith îl lăsase pe Teddie în grija lui Mitchell în acea zi, în timp ce ea se ducea la şcoală. Când s-a întors, a observat că micuţul era letargic. Ulterior, a contactat un medic de familie după ce starea lui Teddie s-a deteriorat.

Copilul a murit după 10 zile

Acesta a sfătuit-o să sune la urgenţă, dar a mai așteptat aproximativ o jumătate de oră înainte de a o face. Teddie a fost dus de urgență la Unitatea de îngrijire specială pentru bebeluși de la spitalul Hinchingbrooke, Huntingdon, unde medicii au descoperit că are craniul fracturat și o hemoragie semnificativă la nivelul creierului. Mitchell și Smith au fost arestați la spital.

Teddie a fost ulterior transferat la Spitalul Addenbrooke din Cambridge pentru o evaluare de specialitate în neurologie și plasat în terapie intensivă pe aparate de suport, unde medicii au ajuns la concluzia că nu își va reveni.

După zece zile, s-a luat decizia de a le opri și Teddie a încetat din viață la scurt timp. În ciuda faptului că Smith a negat, un test ADN al poliției a dovedit că Liam era tatăl biologic al lui Teddie.

„Auzisem zvonuri îngrijorătoare despre Kane, dar nu puteam face nimic. M-am simțit atât de neajutorat. Am aflat că Teddie era în spital de la un vecin, nimeni nu a avut măcar respectul să mă sune și să mă anunțe. Sunt bolnav în legătură cu totul. Am avut gânduri suicidare. Voi fi întotdeauna cunoscut ca omul al cărui fiu a fost ucis. Încă mă lupt să ajung pe certificatul de naștere. Mă simt de parcă nu am avut niciun drept pe tot parcursul acesta, este dezgustător. Am avut înmormântarea lui acum, pe care a trebuit să o aranjez cu Lucci. A fost greu. Dar vreau să încep vindecarea, aș vrea doar să am mai multe imagini cu care să-mi amintesc fiul meu”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Tată devastat de durere după ce fiul său a fost ucis de noul iubit al fostei sale partenere, în Anglia: "Nu am apucat să-mi văd băiatul. Nu ştiu cum să trec peste pierderea cuiva pe care nu l-am avut niciodată"