Antena Meniu Search
x

"Am văzut pe internet fotografia cu copilul meu mort". Mărturiile emoţionante ale rudelor care şi-au pierdut apropiaţii în masacrul din Ecuador

Peste 100 de deţinuţi au fost ucişi într-o luptă în penitenciarul din oraşul-port Guayaquil, Ecudor. Autorităţile transmit că ar putea dura zile întregi pentru identificarea cadavrelor, lăsând rudele celor care erau în interior să se teamă pentru ce este mai rău.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 14:56

Oamenii spun că nici măcar în vârful pandemiei, când oamenii mureau din cauza coronavirusului nu s-au adunat atât de multe rude pentru a plânge victimele,relatează BBC. Numărul celor veniţi acum pentru a recunoaşte trupurile deţinuţilor este unul impresionant. Când preşedintele ţării a anunţat numărul morţilor, rudele s-au îmbulzit la morga unde au fost transportate victimele pentru a afla detalii despre cei dragi, dar mai ales dacă sunt în viaţă. Panica a fost şi mai mare în momentul în care noi explozii s-au auzit din interiorul clădirii joi dimineaţa. 

Joi după-amiază, poliţia a declarat că a recâştigat controlul asupra închisorii în urma unei operaţiuni majore care a implicat 900 de ofiţeri şi soldaţi ai armatei şi a dat o actualizare a numărului de victime, care a ajuns la 118 persoane.

Gustavo Vives, în vârstă de 66 de ani este una dintre persoanele care au venit la morgă pentru a afla detalii despre fiul său. "El nu apare pe lista decedaţilor, dar ştiu sigur că a murit pentru că am văzut o fotografie cu trupul lui şi l-am recunoscut", a spus bărbatul. La fel ca în multe alte cazuri, el a obţinut informaţii din filmări şi fotografii distribuite pe reţelele de socializare. Zeci de oameni au umplut strada unde se află morga, pregătiţi cu sicrie în care să îşi puată lua acasă rudele.

118 deţinuţi au murit în urma atacurilor violente

Zenaida Moreira, o femeie în vârstă de 50 de ani a venit pentru a-şi căuta fiul de 23 de ani, pe Darwin Camino, care a fost trimis la închisoare în urmă cu doi ani. Consumator de droguri, fusese arestat pentru furtul mai multor scaune dintr-o şcoală. "El trebuia să execute închisoare pentru furt şi cu toate astea a fost închis printre criminali, violatori şi traficanţi de droguri. Nu îmi dau seama dacă unul dintre cadavrele pe care le-am văzut este al lui. Am văzut un cap decapitat, iar la faţă semăna foarte bine cu el, dar autorităţile nu spun nimic", a povestit femeia printre lacrimi.

Laboratorul criminalistic nu este singurul loc în care se adună rudele. Autorităţile le-au cerut să meargă la stadionul sportiv Abel Jimeney, unde li s-au promis că vor primi detalii despre rudele lor, dar şi sprijin psihologic. Cu toate acestea, Pedro Murillo, care a venit să afle informaţii despre fiul său spune că nu a avut parte de aest ajutor. "Am ajuns şi m-au întrebat cum îl cheamă şi dacă are tatuaje. Nimic mai mult. Nu dorm de două zile, nu am putut merge la serviciu pentru că sunt extrem de tulburat", spune bărbatul. Se crede că majoritatea victimelor au fost înregistrate in pavilioanele cinci şi şase ale penitenciarelor, acolo unde mai multe cadavre ar fi fost arse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Am văzut pe internet fotografia cu copilul meu mort". Mărturiile emoţionante ale rudelor care şi-au pierdut apropiaţii în masacrul din Ecuador