Antena Meniu Search
x

Tată român, acuzat fără vină că a ucis o învăţătoare în Irlanda. Necazul s-a abătut asupra casei sale, însoţit de ameninţări cu moartea

Moartea tragică a unei tinere din Irlanda s-a abătut ca un blestem asupra unui român stabilit cu familia în arhipelag. Radu Floricel, un tată în vârstă de 40 de ani, a aflat cu stupoare că e suspectat de crimă, după ce trupul lui Ashling Murphy a fost găsit fără viaţă. Bărbatul, care s-a dovedit nevinovat, povesteşte despre clipele grele prin care a trecut, arătat cu degetul drept criminal.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 14:39

O crimă terifiantă a îndoliat oraşul irlandez Tullamore, iar Radu Floricel, un român în vârstă de 40 de ani, a fost prins fără vină în vâltoarea evenimentelor. Bărbatul a trăit spaima vieţii sale când poliţiştii i-au bătut la uşă, anunţându-l că e suspectat pentru moartea lui Ashling Murphy, o învăţătoare a cărei soartă a fost curmată brusc, la 23 de ani. Tânăra a fost atacată şi ucisă miercuri, în plină zi, în timp ce alerga pe un traseul Fiona Pender - numit în memoria unei femei dispărute. Ashling provenea dintr-o familie foarte respectată, binecunoscută pe scena muzicală locală.

Faţă în faţă cu poliţiştii, Radu Floricel a crezut că e victima unei farse

În aceeaşi zi, poliţiştii au venit după român, întrucât acesta se potrivea cu descrierea agresorului. Abia la interogatoriul de la secţia de poliţie a început să conştientizeze cât de gravă e situaţia. Radu Floricel a mărturisit pentru Daily Mail că nu i-a venit să creadă: "Am deschis uşa, apoi doi poliţişti m-au luat la întrebări. Unde am fost azi? M-am plimbat pe lângă canal? Nu îmi aminteam exact la ce oră ... Atunci m-au arestat. Credeam că e o glumă. Mă uitam în jur, mă aşteptam să fie o farsă, dar apoi am realizat că totul e real". Bărbatul a rămas în arest până joi noapte, când alibiul său a fost confirmat: la ora 16, când inima învăţătoarei a încetat să bată, el nu se afla în preajma locului crimei, ci făcea cumpărături într-un centru comercial din oraş. Deşi spune că nu-i poate acuza pe poliţişti de lipsă de profesionalism, aceştia "păreau convinşi că eu sunt criminalul". După o noapte de coşmar, în care nu a pus geană pe geană, românul a fost anunţat că e liber să plece. Poliţiştii şi-au cerut scuze şi i-au mulţumit pentru ajutorul oferit în investigaţie. "Unii chiar m-au îmbrăţişat. Erau foarte mulţi poliţişti care mă priveau de pe coridor."

Radu Floricel vrea să dea în judecată agenţia guvernamentală An Garda Síochána, însă insistă ca povestea sa să fie cunoscută, pentru a-şi arăta nevinovăţia. A luat decizia de a vorbi cu presa mai ales după ce a primit ameninţări cu moartea pe reţelele de socializare. Poliţia a emis un comunicat prin care confirmă că românul nu are legătură cu cazul, iar Radu Floricel a fost cazat într-un hotel, pentru propria protecţie. Între timp, un alt suspect e în vizorul autorităţilor - un biciclist filmat de camerele de supraveghere în timp ce goneşte spre centrul oraşului, chiar după ora săvârşirii crimei.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul, originar din Hunedoara, locuieşte în prezent în Irlanda, alături de mama sa, Carmen, şi sora Neira. Casa lor a fost răscolită de anchetatori, care au percheziţionat locuinţa în căutarea dovezilor, în ciuda protestelor celor două femei. În urma insistenţelor sale ca poliţiştii să se oprească din cercetări, şi Neira a fost arestată. Acum, la câteva zile de când vestea morţii lui Ashling a tulburat liniştea oraşului irlandez, investigaţiile continuă. Poliţiştii promit că "nicio piatră nu va rămâne neîntoarsă" pentru a aduce ucigașul în fața justiției

Lacrimi amare pentru tânăra învăţătoare ucisă în Irlanda 

Vineri, sute de oameni au participat la priveghi, pentru a-i aduce un ultim omagiu tinerei. O serie de celebrități locale, printre care prezentatoarea TV Laura Whitmore și Maura Higgins, au cerut dreptate pentru Ashling Murphy. Mama victimei, Kathleen, a mărturisit că "Ultimul lucru pe care l-a spus dimineața la ieșire a fost: Mamă, te iubesc". "Era o fată specială. Un mic înger. A fost o fată genială în toate sensurile cuvântului", spune şi tatăl tinerei, Raymond.

Chiar şi premierul irlandez Michael Martin a transmis câteva cuvinte, îndurerat de moartea femeii: "Întreaga țară e devastată și șocată de uciderea violentă și barbară a lui Ashling Murphy, o tânără în floarea vieții. Nu există loc în societatea noastră pentru violență, în special pentru violență împotriva femeilor. Nu poate și nu va fi tolerată. Siguranța și securitatea femeilor se află în centrul valorilor societății noastre'".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Tată român, acuzat fără vină că a ucis o învăţătoare în Irlanda. Necazul s-a abătut asupra casei sale, însoţit de ameninţări cu moartea