Antena Meniu Search
x

Galerie foto Trauma unui tată, după ce soţia i-a sufocat pe cei trei copii. Mama, găsită nevinovată: „Mi-aș dori o mașină a timpului”

Un tată din Dublin retrăieşte momentul în care şi-a descoperit cei trei copilaşi fără suflare, omorâţi de propria lor mamă. Femeia voia să-şi pună capăt zilelor şi să-i scutească pe cei mici de suferinţă aşa că a decis să-i ia cu ea în lumea de dincolo. În ciuda faptelor sale atroce, juraţii au găsit-o nevinovată.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.01.2022, 17:44

Asistenta Deirdre Morley, în vârstă de 44 de ani, i-a ucis pe Conor, în vârstă de nouă ani, pe Darragh, în vârstă de șapte ani, și pe Carla în vârstă de trei ani, sufocându-i. Incidentul extrem de şocant a avut loc în casa familiei din Co Dublin, pe 24 ianuarie 2020.

Băiatul cel mare a rugat-o pe mama lui să se oprească

Tatăl copiilor, Andrew McGinley, soţul lui Morley, a povestit cât de tare îl bântuie şi în ziua de astăzi cuvintele celor trei copii, înainte să moară. Conor a strigat „mami, opreşte-te, ce faci”, în timp ce femeia i-a pus o pungă pe cap pentru a-l sufoca, potrivit detaliilor făcute publice în instanţă, în timpul procesului.

„În ceea ce o priveşte, mă lupt foarte tare, pentru că tot ceea ce aud cu adevărat sunt ultimele cuvinte al lui Conor. Îmi răsună mereu în cap. Deci, presupun că nu există viitor, cu mine și cu Dee. Niciodată nu va mai fi normală situaţia pentru niciunul dintre noi. Știu că m-am schimbat complet ca persoană. Dacă pot să o ajut cu tratamentul sau pe avocaţii ei cu alte detalii din punct de vedere legal, pot face asta şi ştie şi ea asta. Dacă va fi eliberată..asta e decizia lor, nu sunt eu profesionistul. Nu este ceva la care m-am gândit în detaliu. Dar cred că ar putea exista o cale de recuperare pentru ea”, a mărturisit tatăl.

Pe acelaşi subiect

Femeia a vrut să-şi pună capăt zilelor

Mama a recunoscut că şi-a sufocat copiii cu pungi de plastic şi bandă adezivă în propria casă, când Andrew se afla în Cork, într-o călătorie de afaceri de o noapte. S-a urcat apoi în maşină conducând pe autostradă după ce a luat mai multe pastile şi a băut o sticlă de vin, da s-a răsturnat cu maşina într-un sens giratoriu. A fost dusă acasă de un şofer care trecea prin zonă, dar apoi a plecat din nou. Serviciile de urgenţă au fost ulterior chemate când femeia a leşinat într-un taxi. Când Andrew a ajuns acasă în final a descoperit trupurile neînsufleţite ale celor trei copii.

În timpul procesului ei, Dr Brenda Wright - un martor al apărării - a spus că Morley suferă de tulburare afectivă bipolară de tip doi, o tulburare mintală diagnosticată, potrivit The Sun

„Are o tulburare mintală așa cum este definită în Legea penală privind nebunia, și anume depresie. La momentul presupuselor infracțiuni, suferea de o tulburare psihică, cunoștea natura și calitatea faptelor, știa că acțiunile sale vor duce la moartea copiilor, dar nu știa că acțiunile ei erau greșite. Ea avea o justificare morală psihiatrică pentru acțiunile ei. Ea credea că acțiunile ei erau corecte din punct de vedere moral, credea că copiii au fost răniți iremediabil și trebuia să pună capăt suferinței lor. În plus, nu a putut să se abțină de la acțiunile sale ca urmare a psihozei ei depresive. Nu a putut găsi o alternativă la acțiunile catastrofale de a-i ucide pe Conor, Darragh și Carla”, a declarat medicul.

În timpul şedinţelor de terapie cu medicul, Morley i-a spus despre propria ei „dorință de moarte pasivă” și că voia doar să „se evapore”.

„Trebuiau să plece. Nu puteam să nu-i iau cu mine. I-am distrus din cauza unor probleme de părinte și boli mintale. Am simțit că sunt condamnați și am vrut să-i scot din mizerie. Îmi pierdusem orice speranță pentru ei. Simțeam că sunt distruși. Mă gândeam că oamenii vor fi triști, dar a fost definitiv, asta trebuia să se întâmple”, a recunoscut femeia despre momentul în care a decis să-şi ucidă copiii.

Dr Wright a întrebat-o dacă s-a gândit vreodată să se oprească:

„Nu, nu am putut să nu-i iau cu mine. Am crezut că vor fi răniți iremediabil dacă mama lor s-ar sinucide. Eram convinsă de luptele lor în viitor. Acum mă gândesc la tot ce aveau de făcut pentru ei, așa că nu știu de ce am fost îngrijorată. Am simțit că sunt atât de afectaţi, am simțit că nu mai am opțiuni. Mi-aș dori să am o mașină a timpului”.

Motivul pentru care mama nu a fost găsită vinovată

Judecătorul Paul Coffey le-a spus juraților că dovezile duceau toate într-un singur sens. El a mărturisit că nu a existat nicio contestație cu privire la verdictul final şi a descris întâmplaea drept un „caz trist și tragic”. Înainte de a ajunge la verdicte, celor zece bărbați și două femei li s-a spus că trebuie să fie conştienţi, după raportul probabilităților, că doamna Morley suferea de o tulburare mintală la momentul crimelor.

De asemenea, trebuiau să fie conştienţi că ea nu cunoștea natura și calitatea a ceea ce făcea, sau nu știa că ceea ce făcea este greșit sau nu se putea opri. Astfel, femeia de 44 de ani care și-a sufocat cei trei copii a fost găsită nevinovată de moartea micuţilor din cauza nebuniei.

În mod neobișnuit, a spus el, nu a existat nicio controversă și atât acuzarea, cât și apărarea au convenit că Morley ar trebui să fie găsită nevinovată din cauza nebuniei în toate cele trei capete de acuzare: femeia a vrut să-și ia viața și a decis să ia copiii cu ea. Ea credea că i-a deteriorat iremediabil din cauza problemelor ei de sănătate mintală și credea că este o mamă rea. S-a dovedit de asemenea că ea le-a spus pentru prima dată psihiatrilor că este îngrijorată că problemele ei de sănătate mintală îi vor afecta copiii la sfârșitul anului 2018 și a continuat să-și exprime astfel de gânduri în anul următor, pe măsură ce boala ei depresivă a devenit mai severă și psihotică.

Potrivit datelor făcute publice în instanţă, mama și-a mascat simptomele inclusiv de soțul ei și de alții care îi erau apropiați, în măsura în care nimeni nu ştia cât de grav era bolnavă în ianuarie 2020. Medicul psihiatru Dr. Brenda Wright a spus că depresia femeii era severă în acel stadiu, iar gândirea ei era dominată de lipsă de speranță, neputință și sentimentul că viața este insuportabilă. Ea le-a spus apoi polițiștilor și medicilor că a decis să-și omoare copiii cu trei sau patru zile înainte de 24 ianuarie.

Băieţelul de 7 ani, primul pe care l-a omorât

Făcuse o încercare nereușită în noaptea de 23 ianuarie, în timp ce soțul ei era plecat la serviciu: a pus droguri în mâncarea și băutura copiilor ei pentru a-i seda. Dar copiii au gustat şi pentru că nu le-a plăcut gustul au scuipat totul. În dimineața următoare, după o ceartă cu Darragh, în vârstă de șapte ani, despre uitatul la televizor, ea a spus că şi-a dat semaa într-o clipă că poate merge mai departe cu planul ei. L-a sufocat pe Darragh, urmat de sora lui de trei ani, Carla, apoi le-a dus trupurile la etaj.

Câteva ore mai târziu și-a luat fiul de nouă ani, Conor, de la școală, înainte de a-l sufoca și pe el. A încercat apoi să-și ia viața, dar n-a reuşit. Când soțul ei, Andrew McGinley, s-a întors de la serviciu, a găsit-o inconștientă în afara casei, fiind îngrijită de paramedici. A sunat îngrijitoarea copiilor pentru a vedea unde se aflau, dar câteva clipe mai târziu le-a descoperit trupurile neînsufleţit în casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Trauma unui tată, după ce soţia i-a sufocat pe cei trei copii. Mama, găsită nevinovată: „Mi-aș dori o mașină a timpului”