Antena Meniu Search
x

Tatăl băieţelului de 2 ani care şi-a împuşcat mama în timpul unei şedinţe pe zoom, arestat, în SUA

Un copil de 2 ani a găsit o armă de mână încărcată, care a dispărut pe 11 august, ucigând-o pe Shamaya Lynn în timp ce se afla într-un apel video de la serviciu. Tatăl acestuia a fost arestat marţi, ca urmare a decesului femeii, provocat de fiul lor, lăsat nesupravegheat şi cu acces liber la o armă letală, spun oficialii.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.10.2021, 17:56

Pistol găsit într-un sertar
Tatăl băieţelului de 2 ani care şi-a împuşcat mama în timpul unei şedinţe pe zoom, arestat, în SUA - Shutterstock

Shamaya Lynn se afla într-o şedinţă pe zoom cu colegii de serviciu, când băieţelul de doi ani a găsit o armă încărcată în casă. Într-un moment de neatenţie arma s-a descărcat asupra mamei sale, împuşcând-o în cap. 

Tatăl, Veondre Avery, în vârstă de 22 de ani, se confruntă acum cu acuzaţia de omor şi cu acuzaţia de neglijenţă pentru că nu s-a asigurat că arma care îi aparţinea nu era ţinută într-un loc sigur, la care să nu poată avea acces minorul. Putea fi astfel evitată întreaga tragedie. Din nefericire însă, micuţul de doi ani a descoperit arma şi a îndreptat-o în joacă spre Shamaya Lynn, în vârstă de 21 de ani, moment în care s-a declanşat asupra femeii, în timpul unei şedinţe Zoom cu colegii de muncă. Incidentul înfiorător a avut loc la casa cuplului din Altamonte Springs, reatează Today.

O altă persoană care se afla în timpul apelului video a sunat la urgenţe raportând un zgomot puternic, înainte ca Shamaya să se prăbuşească de pe scaun, sub ochii celorlalţi participanţi: ”Nici nu ştiu de unde să încep, dar sunt într-un apel video al unei companii, tocmai am fost angajaţi şi una dintre fete tocmai şi-a pierdut cunoştinţa. Sângerează!”. Când au sosit poliţiştii, l-au găsit pe Avery efectuând manevrele de resuscitare, potrivit procurorilor. Bărbatul a fost arestat marţi, iar în prezent se află în custodie.

Niciunul dintre cei doi copii care se aflau acasă la acel moment nu a fost rănit, a spus poliția.

Pe acelaşi subiect

"Este o tragedie îngrozitoare. Pentru oricine care trece prin aşa ceva cred că e dincolo de orice imaginaţie. Avem o responsabilitate ca adulţi, să ne asigurăm că ceilalţi sunt în siguranţă, mai ales când deţinem o armă de foc. Știu că este tragic, știu că poate nu a fost ceva ce persoana respectivă a vrut să facă, dar acum trebuie suportate consecinţele", a declarat marți jurnalistului Rob Ruiz, ofițer de poliție în Altamonte Springs.

Potrivit Biroului procurorului de stat o anchetă a poliției a stabilit că arma se afla într-un rucsac „Paw Patrol” în dormitorul cuplului. Un singur glonţ a fost tras, iar „dovezile criminalistice au stabilit în mod clar că copilul deținea arma şi tot acesta a folosit-o în mod independent”. Lynn a fost împuşcată în cap.

Mama a fost găsită fără viață de iubitul ei, tatăl copilului

Sunetele parţial captate de dispecerul de la 911 surprind vocea unui bărbat, aparent Avery, rugând personalul medical să se grăbească. El a povestit că tocmai ce ajunsese acasă când şi-a găsit iubita pe podea, sângerând, şi nu avea habar ce se întâmplase. În înregistrare este auzit în timp ce acordă primul ajutor până la sosirea echipajului de la ambulanţă.

Ruiz a declarat că proprietarii de arme au responsabilitatea de a-şi asigura armele de foc şi de a le păstra în locuri sigure, încuiate, fără posibilitatea ca minorii să le poată accesa.

Altamonte Springs este un oraș situat la aproximativ 43.800 la nord de Orlando.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Tatăl băieţelului de 2 ani care şi-a împuşcat mama în timpul unei şedinţe pe zoom, arestat, în SUA