Video Tatăl unei copile de 11 ani, abuzată sexual, a chemat poliţia, dar a primit un răspuns şocant. Înregistrarea scandaloasă din SUA a ajuns pe TikTok
Tatăl unei fete de 11 ani, din Ohio, care a aflat că fiica sa a fost manipulată să trimită fotografii explicite unui adult, a cerut ajutorul poliției, dar în loc să o trateze pe fată ca pe o victimă, un ofițer a amenințat-o aparent că o va acuza în temeiul unei legi care ar fi trebuit să o protejeze.
Interacțiunea șocantă a fost înregistrată săptămâna trecută pe înregistrările audio ale camerelor de supraveghere corporală și de către camera soneriei tatălui din Columbus, Ohio. Înregistrarea a atras critici din partea publicului și a experților, care au declarat că polițiștii au folosit de mult timp în mod abuziv legile menite să protejeze copiii, amenințându-i că ar fi parte a aceleiași infracțiuni, notează AP.
Înregistrarea scandaloasă: "Eşec total"
Experții au declarat că incidentul a arătat, de asemenea, că pregătirea ofițerilor cu privire la modul de a răspunde la cazurile de exploatare a copiilor este neregulată și nu este standardizată între departamentele de poliție.
„A fost un eșec total la nivel legal și la nivel uman”, a declarat Scott Berkowitz, fondator și președinte al Rape, Abuse and Incest National Network - cea mai mare organizație națională împotriva violenței sexuale. „Nu știu cine trece imediat la învinovățirea unui copil într-o astfel de situație. Este de neconceput”.
- "Sunteţi nişte gunoaie". Două şefe Anticorupţie, surori gemene bete, au făcut un scandal monstru în faţa unui...
- Aproape 10 kg de droguri, descoperite sub podeaua unei grădiniţe din SUA în care, săptămâna trecută, un copil...
- "Dumnezeu a decis să o ia lângă el". Moarte cumplită pentru o influenceriţă de 10 ani: Scuterul pe care se afla...
Imaginile au ajuns pe TikTok
În înregistrarea de pe camera de supraveghere corporală obținută de The Associated Press, tatăl întreabă dacă poliția poate face ceva, relatează Mediafax. O femeie ofițer este auzită răspunzându-i că băiatul său de 11 ani ar putea fi acuzat de crearea de „pornografie infantilă”.
Părintele protestează că este un copil, o victimă care a fost manipulată de un adult. „Nu contează”, a spus ofițerul. „Ea tot o creează”. Tatăl furios încheie conversația și trântește ușa în urma lui. Videoclipul pe care l-a postat pe TikTok a fost vizionat de peste 750.000 de ori până joi.
Poliția nu a dezvăluit numele tatălui. AP, care nu face publică identitatea victimelor presupuselor abuzuri sexuale, l-a contactat pe acesta pe rețelele de socializare și prin telefon în această săptămână, dar nu a primit niciun răspuns.
Reacţia Poliţiei din Columbus
Șefa poliției din Columbus, Elaine Bryant, a răspuns rapid într-o declarație că comportamentul ofițerilor este în curs de investigare și că nu a respectat standardele privind modul în care ar trebui tratate victimele.
Purtătorul de cuvânt al poliției din Columbus, Andrés Antequera, a declarat că agenția are o politică nuanțată care ia în considerare fiecare caz în parte, dar că „accentul este pus pe protejarea minorului prin educație, consiliere și servicii sociale, nu prin acuzații penale”. El a spus că departamentul oferă uneori părinților informații despre aceste resurse, precum și trimiteri pentru servicii.
Însă Antequera a declarat că statutele din Ohio sunt clare: minorii care creează, dețin sau distribuie imagini de abuz sexual asupra copiilor, chiar și pe ele însele, încalcă legea. El a spus că procurorii decid în cele din urmă când să depună acuzații, dar nu a răspuns atunci când a fost întrebat dacă poliția din Columbus a arestat minori în circumstanțe similare în trecut.
AP a depus o solicitare scrisă la biroul procurorului din Franklin County pentru a obține informații cu privire la faptul dacă minorii au fost acuzați în temeiul legii, dar nu a reușit să afle.
Acuzații împotriva victimelor
Rebecca Epstein, directorul executiv al Centrului pentru Justiție și Oportunități de Gen de la Georgetown Law, a declarat că acuzațiile împotriva victimelor sunt frecvente. Epstein a fost coautor al unui raport din aprilie care analizează modul în care supraviețuitorii agresiunilor și abuzurilor sexuale sunt adesea incriminați.
„Fetele care suferă abuzuri sexuale sunt adesea cele care sunt pedepsite pentru abuzul sexual pe care îl trăiesc. În loc să fie tratate ca supraviețuitoare care au nevoie de sprijin, ele sunt direcționate către sistemul de justiție penală”, a spus ea. „Cultura noastră atribuie complicitate fetelor care sunt prea tinere pentru a consimți legal chiar și la sex”.
Epstein a spus că minorii care sunt traficați sau constrânși să facă acte sexuale sau să creeze sau să solicite materiale sexuale pot fi adesea acuzați de infracțiuni.
La începutul anilor 2000, pe măsură ce camerele de luat vederi ale telefoanelor mobile au devenit obișnuite și „sexting” a intrat în verbul național, avocații justiției juvenile au început să lupte împotriva procurorilor care doreau să acuze minorii pentru că au împărtășit în mod consensual imagini explicite cu alți minori.
Multe victime ale abuzului sunt minore
Riya Saha Shah, director general senior al Juvenile Law Center, a declarat că centrul a făcut parte din această campanie de advocacy și a continuat să își exprime îngrijorarea cu privire la legile privind exploatarea sexuală folosite împotriva victimelor minore.
„Aceste legi au fost într-adevăr destinate să prevină abuzul sexual asupra copiilor, să protejeze împotriva exploatării copiilor”, a declarat Shah. „Deci, folosirea acestor legi ca armă împotriva copiilor pentru a le aduce acuzații, într-adevăr, înțelege greșit legea și, chiar mai rău, este batjocorirea scopului legii”.
Este greu de știut câți copii sunt acuzați, în parte pentru că procurorii pot folosi acuzațiile pentru a obține declarații de vinovăție pentru infracțiuni mai puțin grave, a spus ea. Shah, care a spus că are și o fiică de 11 ani, a spus că răspunsul poliției când un părinte care caută ajutor este dezamăgitor, dar nu surprinzător.
„Nu a existat nicio investigație pentru a afla cine este persoana care are aceste imagini în posesia sa”, a spus Shah. „S-a trecut direct la pedepsirea ei, ceea ce, din păcate, este mult prea comun într-un sistem care într-adevăr nu este conceput pentru a ajuta mai întâi, ci mai degrabă pentru a pedepsi mai întâi”.
Berkowitz a spus că interacțiunea a reflectat importanța formării și lipsa unei formări standardizate pentru intervievarea și interacțiunea cu copiii victime ale infracțiunilor sexuale.
AP a solicitat informații cu privire la orice pregătire pe care au primit-o ofițerii care au răspuns la apel și a întrebat de ce apelul tatălui nu a fost direcționat către departamente specializate din cadrul Diviziei de Poliție din Columbus, dar poliția nu a răspuns până joi după-amiază.
Berkowitz a declarat că o posibilă lipsă de resurse de formare nu scuză comportamentul ofițerilor. „Ar trebui să fie un lucru destul de elementar că, atunci când un adult abuzează un copil, trebuie să faci tot ce poți pentru a-l opri, nu să dai vina pe copil”, a spus el.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰