Antena Meniu Search
x

Video "Ți se rupe sufletul când vezi așa ceva". Un sat întreg, răpus de durere la înmormântarea unui militar ucis pe frontul din Ucraina

Au trecut peste 105 zile de când Rusia a invadat Ucraina, iar numărul victimelor a crescut în tot acest timp considerabil de la o zi la alta. Rude, prieteni sau colegi ai victimelor îşi plâng apropiaţii, care au fost ucişi în atacurile armatei lui Putin, în procesiuni impresionante desfăşurate la funeraliile lor. Cu flori şi îngenunchiaţi în faţa cortegiilor, oamenii aduc un ultim omagiu celor care au fost nevinovaţi prinşi în faţa morţii.

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 15:26

Vezi și

La fel s-a întâmplat şi într-un sat în care a avut loc înmormântarea unui soldat ucis pe frontul din Ucraina. Zeci de oameni au îngenunchiat în faţa cortegiului şi au umplut strada cu sute de flori, ca ultim omagiu adus celui care a căzut la datorie pentru a-şi apăra ţara.

Imaginile au fost surprinse de o ucraineancă ce a participat la ceremonie şi publicate ulterior pe internet. În scurt timp acestea au ajuns virale şi zeci de mii de comentarii s-au adunat din partea oamenilor care îşi exprimă compasiunea faţă de familia îndurerată. 

"Ți se rupe sufletul când vezi așa ceva", Foarte trist, mi-au dat lacrimile", "Dumnezeu sa il ierte mi au dat lacrimile lacrimile", sunt doar c\teva dintre multele comentarii pe care utiliyatorii le-au l[sat la videoclip.

În urmă cu câteva zile un gest asemănător a fost făcut de locuitorii oraşului Viniţa, acolo unde nouă poliţişti ucişi în război au fost înmormântaţi. Oamenii veniţi la funeralii au îngenuncheat în faţa sicrielor, pentru a aduce un ultim omagiu victimelor tragediei.

Pe acelaşi subiect

Cei nouă poliţişti ai unităţii speciale KORD au fost conduşi pe ultimul drum de o întreagă comunitate îndurerată, care a venit cu flori şi care a vărsat lacrimi pentru cei care au căzut victime în atacul ruşilor.

Poliţiştii se aflau în timpul unei misiuni în momentul în care s-a produs tragedia, fiind parte a Regimentului Safari. Sâmbătă, zeci de mii de oameni au venit să îşi ia rămas bun de la cele nouă victime. Printre ei s-au aflat şi poliţişti, dar şi lideri regionali, scria la acea vreme publicaţia Vinnitsa.

Ucraina în ziua 105 de răboi

Război Rusia - Ucraina, ziua 105. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski avertizează că urmează ”cea mai dificilă iarnă” din cauza agresiunii Rusiei, iar Ucraina se pregăteşte pentru a-şi asigura necesarul de gaz, cărbune şi producţia de energie. Moscova susţine că a preluat controlul asupra sud-estului Ucrainei, însă Kievul neagă ocupaţia în procent majoritar a teritoriului său şi anunţă că soldaţii ucraineni luptă pentru fiecare stradă în parte. Între timp, detectoarele de radiații din zona de excludere din jurul „defunctei centrale” nucleare ucrainene de la Cernobîl sunt din nou funcționale pentru prima dată de când Rusia a ocupat zona pe 24 februarie, iar nivelurile de radiații sunt normale, potrivit ONU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » "Ți se rupe sufletul când vezi așa ceva". Un sat întreg, răpus de durere la înmormântarea unui militar ucis pe frontul din Ucraina