Antena Meniu Search
x

Foto "Toaleta este la duș. Le pot folosi pe ambele fără a face un pas". 650 de euro pe lună pentru o garsonieră de doar 9 metri pătrați, în Milano

Pentru o garsonieră de doar 9 metri pătrați, un tânăr de 24 de ani a ajuns să plătească 650 de euro pe lună. Nu, nu se întâmplă la Cluj, ci în Milano, Italia.

de Monica Palade

la 25.05.2023, 15:37

Înscris la doctorat și nevoit să își caute rapid un loc unde să stea, Alessandro Cerioni nu s-a mai gândit la neajunsuri. Aflată lângă Porta Venezia, în inima orașului italian, garsoniera pare să fie un coșmar urât. Cu tot cu utilități tânărul care studiază Inginerie fizică ajunge să dea pe lună 1.400 de euro.

650 de euro pentru 9 metri

„A trebuit să caut o casă în douăzeci de zile”, a spus tânărul de 24 de ani, „deci am luat ce era acolo”, povestește tânărul, potrivit Fan Page.

Patul este la mezanin în contact cu tavanul: „E atât de aproape încât mă lovesc la cap de fiecare dată când mă trezesc”, spune Cerioni. Există o baie, dar foarte mică, până în punctul în care se putea bărbieri la chiuvetă, se poate folosi toaleta și se poate face un duș fără a mișca un pas: „Profit de antrenamentul meu în sală pentru a face duș”. Nu există mașină de spălat sau mașină de spălat vase.

Pentru Cerioni, experiența de a locui într-o garsonieră de 9 metri pătrați este pe cale să se încheie oricum. Va merge să stea într-o cameră single a unui apartament comun din piazzale Gorini. Prețul este mai mult sau mai puțin același, 630 de euro, dar metri pătrați vor fi 15 iar „bucătăria și baia sunt separate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "Toaleta este la duș. Le pot folosi pe ambele fără a face un pas". 650 de euro pe lună pentru o garsonieră de doar 9 metri pătrați, în Milano