Antena Meniu Search
x

Zeci de ani de închisoare pentru trei adolescenţi care au înjunghiat un bărbat, apoi l-au aruncat în apele unui canal, în Anglia

Trei adolescenți au fost reținuți, fiind acuzaţi de uciderea „diabolică” a unui bărbat care a fost înjunghiat, în mod repetat, de 35 de ori.

de Redactia Observator

la 14.11.2021, 18:50

Scott Anderton, bărbatul ucis, în vârstă de 33 de ani, a fost înjunghiat de cei trei adolescenţi, apoi împins în apele canalului Leigh, din Greater Manchester, pe 25 martie, scrie BBC. Cei trei vinovaţi au fost surprinşi de camerele de supraveghere montate în apropiere de locul crimei, iar zilele acestea judecătorii au decis pedeapsa finală pentru faptele comise.

Liam Bailey, în vârstă de 19 ani, a recunoscut crima, în timp ce Harry Maher, în vârstă de 16 ani, a fost găsit vinovat, drept complice la crimă, de judecătorii de la Manchester Crown Court . Liam O'Brien, al treilea adolescent, în vârstă de 17 ani, din Schofield Street, Leigh, a fost şi el condamnat pentru omor din culpă.

Necropsia a arătat că Anderton a fost înjunghiat, suferind peste 35 de răni întinse pe mare parte din corp, de la vârful capului până la tibie.

Pedepsele celor trei agresori

Pe acelaşi subiect

Unul dintre adolescenţi a primit o închisoare pe viață și i s-a spus că va executa cel puțin 16 ani. Liam Bailey a fost, de asemenea, găsit vinovat de încercarea de a jefui un alt bărbat cu câteva ore înainte de uciderea lui Anderton. 

De asemenea, el a pledat vinovat, la o audiere anterioară, pentru vătămarea corporală gravă a unui bărbat de 40 de ani care a suferit răni care i-au pust viața în pericol, într-un atac de noapte în apropierea centrului orașului Leigh, pe 1 septembrie 2020. Bailey a primit o condamnare pe viață și trebuie să execute cel puțin 23 de ani și patru luni în arest.

O'Brien a fost, de asemenea, găsit vinovat de vătămare corporală gravă în legătură cu atacul din 1 septembrie. A fost contamnat la închisoare pentru următorii 10 ani.

După ce a fost atacat, bărbatul a încercat să se apuce de bancă pentru a se ridica, dar în curând și-a pierdut cunoștința. „Acesta a fost un atac extrem de violent, insensibil și neprovocat, care a costat viața unui om", au spus judecătorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Mapamond » Zeci de ani de închisoare pentru trei adolescenţi care au înjunghiat un bărbat, apoi l-au aruncat în apele unui canal, în Anglia