Antena Meniu Search
x

Foto Oameni înjunghiaţi în plină stradă de un bărbat pe jumătate dezbrăcat. Autorul atacului, împuşcat mortal de poliţiştii din Oslo

Clipe de teroare pe străzile din Oslo. Un bărbat pe jumătate dezbrăcat a fost împuşcat mortal de poliţiştii norvegieni după ce ar fi înjunghiat mai mulţi trecători. Incidentul a avut loc la un an după ce agresorul a comis aceeaşi crimă şi a fost sancţionat de autorităţi, fiind internat într-o unitate psihiatrică.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 14:54

Poliţiştii din Oslo, Norvegia, au declarat că pe străzile oraşului a avut loc un atac cu cuţitul, iar incidentul s-a soldat cu "mai mult de o victimă". Până în acest moment nu au fost oferite detalii suplimentare despre starea persoanelor rănite, relatează Daily Mail. Atacatorul, un bărbat de aproximativ 30 de ani, dezbrăcat de la brâu în sus, nu s-a oprit nici măcar atunci când a fost înconjurat de maşinile de poliţie. S-a năpustit asupra echipajelor şi a reuşit să deschidă una din portiere, înainte să fie împuşcat mortal de oamenii legii. Autorul atacului a fost transportat la spital, însă organismul lui a cedat din cauza plăgii împuşcate. Torgeir Brenden, purtător de cuvânt al Poliţiei din Oslo, a declarat că s-au tras "mai multe focuri de armă", fără a specifica cine a manevrat pistoalele. 

Incidentul a avut loc după ce, luna trecută, un bărbat înarmat cu un arc cu săgeţi şi un cuţit a ucis cinci oameni şi a rănit alţi doi, într-un oraş din Norvegia.

Bărbatul nu era la prima abatere. Cu un an în urmă, a fost sancţionat pentru un atac similar

Bărbatul fusese condamnat în decembrie 2020 pentru o faptă similară - un atac cu cuţitul în Grunerlokka, Oslo. A fost sancţionat atunci şi trimis într-o instituţie pentru boli psihice. De asemenea, în data de 4 iunie 2019 a fost implicat într-un scandal violent, când a înjunghiat de câteva ori un trecător, în partea superioară a corpului. Victima a supravieţuit, cu ajutorul trecătorilor care i-au acordat primul ajutor. Potrivit documentelor oficiale, înainte de atac şi-a dat foc la haine şi a strigat "Allahu akbar". Şi atunci, acesta a fost împuşcat de poliţişti, în timpul arestării. La proces, s-a stabilit că acesta suferă de paranoia şi schizofrenie, fiind cel mai probabil influenţat şi de substanţele interzise consumate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Oameni înjunghiaţi în plină stradă de un bărbat pe jumătate dezbrăcat. Autorul atacului, împuşcat mortal de poliţiştii din Oslo